Pasieniečių laimikis – maišai nelegalių rūkalų

Lazdijų rajone pasieniečiai sulaikė 3 tūkst. pakelių kontrabandinių cigarečių gabenusius Varėnos bei Druskininkų gyventojus.

Sekmadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kapčiamiesčio užkardos pareigūnai patruliavo ties Lazdijų rajono Pertako kaimu. Pasieniečiai čia pastebėjo du įtartinus asmenis su nešuliais. Nuo šios vietos iki sienos su Baltarusija yra apie du kilometrus.

Pasieniečiai abu nešikus iškart sulaikė. Paaiškėjo, kad 25-erių Varėnos gyventojas ir 27-erių druskininkietis gabeno 9 ryšulius. Juose buvo 3 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Super Slims“, „Minsk City QS“, „Priemier QS“, „Minsk Capital QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais. VSAT pareigūnai sulaikytuosius apieškojo. Paaiškėjo, kad varėniškis dar nešėsi navigacijos įrangą bei radijo stotį.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką su įkalčiais įkliuvusiems pažeidėjams gresia administracinės baudos nuo 1500 iki 4300 eurų.

Po apklausos kontrabandos nešikai paleisti. Jiems įteikti šaukimai atvykti į teismą. Neteisėtai gabentos cigaretės ir surasti daiktai saugomi Kapčiamiesčio užkardoje.

VSAT Varėnos rinktinės inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *