Akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“: nemokamai bus išdalinta tūkstančiai eglių šakų

Tradicine tapusi kalėdinė akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“ šiais metais ir vėl džiugins Lietuvos gyventojus – prieš pat šventes šalies miškų urėdijų miškininkai jiems jau 11 kartą nemokamai dalins eglių šakas. Akcija vyks visose savivaldybėse gruodžio 20 dieną (trečiadienį) nuo 13 valandos.

Žaliaskarių šakos bus dalinamos Alytaus miesto Rotušės aikštelėje ir Butrimonių miestelio aikštėje prie seniūnijos; Druskininkų Pramogų aikštėje ir Merkinės miestelio aikštėje; automobilių stovėjimo aikštelėje prie Varėnos rajono savivaldybės administracijos pastato; Lazdijų Nepriklausomybės aikštėje; Prienų savivaldybės aikštėje ir Birštono girininkijoje.

„Ši akcija neturi jokio komercinio prieskonio. Dovanodami kruopščiai atrinktas ir planingai nugenėtas eglių šakas, norime suteikti žmonėms tikrą kalėdinį džiaugsmą, dalintis gerumu, viltimi, tikėjimu. Labai smagu gauti dovaną, bet kokį malonumą patiri, matydamas žibančias akis ir dėkingumo šypsnį, kai tą dovaną įteiki pats!

Vykdydami šią akciją, atliekame ir kitą, ne mažiau svarbią misiją – mokome žmones saugoti gamtą. Džiaugiamės, kad per pastarąjį dešimtmetį nelegalių eglučių kirtimų atvejų žymiai sumažėjo. Ir jei mes savo kukliu indėliu prisidėjome prie šių rezultatų, tuomet širdis tiesiog dainuoja“, – sako generalinis miškų urėdas Rimantas Prūsaitis.

Alytaus miškų urėdijos nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *