Kodėl vieni bučiuoja ir važiuoja, o kiti – per purvynus klampoja?

Sunku patikėti, kad nuotraukoje – ne atokus užmiesčio keliukas, o vaizdas iš Dzūkijos sostinės Alytaus. Joje – kelias, esantis šalia lopšelio-darželio „Girinukas“. Tas, kuriuo kasdien skuba šimtai vaikų, tėvų, darbuotojų. Tik kaskart, po gausesnio lietaus, jie turi avėti ne tik guminius batus, bet neštis persirengti ir švarius rūbus.

„Kol vieni bučiuoja ir važiuoja, kiti – per purvynus klampoja, – portalui dzukijosveidas.lt rašo jas atsiuntusi „Girinuką“ lankančio vaiko mama. – Savivaldybės ponai dalijasi gražiomis nuotraukomis, giriasi, kaip tvarkomas Alytus, rūpinamasi žmonėmis, jų patogumu ir saugumu, tačiau tegul pavažiuoja toliau nuo miesto centro – pamatys, kaip miestelėnai gyvena ištikrųjų ir su kokomis žemiškomis problemomis kasdien susiduria“.

„Būnam purvini nuo galvos iki kojų: ne tik vaikai, bet ir tėvai. Vargstam tie tėvai, kurie į darželį atvežam vieną vaiką, o ką kalbėti apie tuos, kurie per purvyną turi bristi su dviem“, – pasakoja kita mama, kurios atžala taip pat lanko šį darželį.

Anot pašnekovės, problema egzistuoja jau daug metų, kartas nuo karto, jei kažkas pasiskundžia, kelias išlyginamas greideriu, tačiau netrukus ir vėl virsta dideliu purvynu. „Sutvarkytų vieną kartą normaliai ir baigtųsi visos bėdos, nereikėtų po kiekvieno lietaus mums visiems čia braidžioti“, – sako moteris.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vyriausiojo specialisto Arvydo Kavaliausko teigimu, situacija savivaldybei yra žinoma. Prieš keletą metų šalia „Girinuko“ tvoros buvo paklotas šaligatvis, kelias lyginamas greideriu, praeitais metais išpiltas skalda ir žvyru.

„Gatvės būklė – bloga, nes nėra galimybės joje nuvesti lietaus vandens. Jis renkasi pačioje gatvėje, atskiedžia viršutinį sluoksnį, kurį mašinų ratai išstumdo – taip formuojasi duobės bei purvas. Lietaus vandens šioje gatvėje negalime kanalizuoti, nes žvyras užkimštų trasą.

Norint sutvarkyti ją, reikėtų pakloti asfalto dangą ir lietaus vandens surinkimo trasą“, – sako A. Kavaliauskas ir siūlo tėvams savo atžalas į „Girinuką“ atvežti kitoje pusėje esančiu asfaltuotu keliu, mat šis ir taip nepriklauso darželio teritorijai.

Norint sutvarkyti kelią Alytaus miesto savivaldybės taryba turėtų priimti atitinkamą sprendimą, skirti finansavimą projekto parengimui ir darbų atlikimui. Tiesa, netrukus į balomis ir purvu nuklotą gatvę vėl netrukus atvežta žvyro, mat savivaldybė praeitą savaitę ir vėl sulaukė tokio prašymo.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *