Nepatirti pojūčiai, nepakartojamos akimirkos

Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro gyventojų įprastą kasdienybę pakeitė kupina įvykių diena, prasidėjusi kirpimu, šukavimu ir pasibaigusi vakarine foto sesija. Gruodžio 2 dieną, šeštadienį, nuo pat ryto senjorai rinkosi savo gražiausius drabužius, laukė atvykstančių kirpėjų. Vos tik joms pasirodžius iš karto susidarė eilutė.

Kirpyklos „Skaitė“ profesionalios kirpėjos plaukus kirpo, dažė, darė šukuosenas, makiažą. Akimirksniu pasikeitus mūsų kuklių senjorų įvaizdžiui, jos tapo neatpažįstamomis, tikromis damomis. Kai kurioms iš jų, buvo pirmas kartas, kai daroma šukuosena, makiažas. Šio gražaus proceso metu tvyrojo gera nuotaika, visi buvo linksmi, švytintys džiaugsmu, lydimi nepakartojamų pojūčių ir emocijų, kurios ilgam išliks prisiminimuose.

Globos skyriuje ir antrąją dienos pusę vyko nemažesnis sujudimas. Gražiai sušukuotos, bei makiažu pagražintos, puikiai nusiteikusios mūsų damos, o nuo jų ir neatsiliekantys  vyriškiai laukė vakarinės foto sesijos, kurios metu galės nusifotografuoti ir turėti savo asmeninius portretus.

Šią gražią idėją jiems įgyvendinti padėjo HELP-PORTRAIT projekto įgyvendintojai. Jie negailėdami savo laiko, nei jėgų dovanoja portretus žmonėms, kurie negali sau leisti pasidaryti profesionalių fotografijų.

Vos tik atvykę į Globos skyrių mūsų visų labai laukti projekto fotografai dėliojosi būtiną įrangą, ją ruošė fotografavimui. Čia pat būriavosi ir norintys pasidaryti savo portretus. Profesionalūs fotografai senjorus fotografavo, skatindami kuo daugiau šypsotis fotografavimuisi parinkdami vis naujas vietas, pozas, kitus elementus, individualiai kiekvienam labiau tinkančius.

Kai kurie mūsų seneliai tokioje foto sesijoje dalyvavo pirmą kartą, jiems tai buvo naujas išbandymas, nauji pojūčiai, suteikiantys daug džiaugsmo. Tai buvo nuostabus laikas, pilnas nepakartojamų įspūdžių, gerų emocijų.

Nuoširdų ačiū, visų Globos skyriuje gyvenančių senjorų vardu, tariame kirpyklos „Skaistė“ vadovei bei jos komandai, HELP-PORTRAIT projekto dalyviams – Alytaus miesto fotografams, padovanojusiems nuostabias akimirkas, už sukurtą naują įvaizdį, už foto sesiją, padovanotus jiems portretus.

Alytaus medicininės reabilitacijos ir sporto centro socialinio darbo organizatorė Laimutė Bronickienė

I. Bakšos nuotr.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *