Artėjančias šventes pasitinka ir Druskininkai – įžiebta pagrindinė kurorto eglė

Šeštadienį Druskininkų Pramogų aikštėje įžiebta didžioji miesto eglė. Pamatyti įspūdingą reginį į Pramogų aikštę susirinko gausus būrys druskininkiečių ir kurorto svečių. Juos pasveikino ir gražių artėjančių švenčių linkėjo Druskininkų savivaldybės mero pavaduotojas Linas Urmanavičius.

Šiais metais druskininkiečius ir kurorto svečius džiugina daugiau kaip 20 metrų aukščio didžioji Kalėdų eglė.  Įspūdingos, karališka karūna papuoštos, auksu  žaižaruojančios Kalėdų eglės idėją pasiūlė profesionalūs dizaineriai, įvertinę Druskininkų simboliką.

Šią eglę praėjusiais metais miestui padovanojo centras AQUA savo sėkmingos veiklos dešimtmečio proga. Šiemet eglė papildyta naujais, įspūdingais, žaižaruojančiais žaislais. Gydyklų parke, šalia Muzikinio fontano, gruodžio 1 dieną  įžiebtas įspūdingas originalių Kalėdinių eglučių parkas, kurį sukurė įmonės, įstaigos ir organizacijos. Kiekvienais metais kūrėjai pasižymi išmone ir stebina netikėtais sprendimais – net 42 originalios eglutės druskininkiečius ir kurorto svečius džiugins visa šventinį laikotarpį. Jau netrukus bus paskelbtas gražiausios eglės konkursas, kurio laimėtojai bus apdovanoti kasmetinio Druskininkų padėkos vakaro metu. Sekmadienį atidaryta prakartėlė su gyvomis avelėmis.

Kokios šventės be dovanų?  Druskininkai kviečia dalyvauti nuotraukų konkurse „Mano šventės Druskininkuose“ ir laimėti puikius prizus.

Jums tereikia įsiamžinti patiems ar įamžinti savo šeimą šventiškai papuoštame kurorte ir nuotrauką iki gruodžio 31 dienos atsiųsti el.paštu information@druskininkai.lt. Laiške nurodykite savo vardą, pavardę ir miestą, iš kurio esate. Nuotraukas rasite Turizmo ir verslo informacijos centro Facebook paskyroje „Druskininkai – sveikatos šaltinių kurortas“. Trijų daugiausiai Jūsų balsų surinkusių nuotraukų autoriai bus apdovanoti kvietimais į Vandens parką. Dar trys laimėtojai paaiškės burtų keliu. Laimėtojai bus paskelbti sausio 15 dieną.

O fotografuotis šiais metais tikrai turėsite kur, nes Druskininkų erdvės visu kalėdiniu laikotarpiu spindės ypatingai.

Akį džiugina 20 metrų aukščio didžioji Kalėdų eglė, originalių, įmonių sukurtų kalėdinių eglučių parkas, prakartėlė su gyvomis avelėmis, žiemos fontanai, puošiantys Muzikinį fontaną, spindinčios instaliacijos, puošiančios pagrindinę M. K. Čiurlionio gatvę, Vilniaus alėją, o miesto centre puikuojasi specialiai žiemos šventėms sukurtas išskirtinis kurorto simbolis – trys karūnuotos pušys.

Ir tai dar ne viskas! Šalia M. K. Čiurlionio meno muzikos mokyklos esantį muzikinį skverą puošia trys kalėdinės instaliacijos muzikos tema, o kurorto centre esančio Druskonio ežero krantą – trys šventinės pasakiškos fėjos, kuriančios kalėdinę nuotaiką.

Naujais šventiniais papuošimais spindi ir naujasis Parko tiltas, jungiantis senamiestį ir Baltašiškės mikrorajoną.

Kviečiame atvykti į Kalėdomis kvepiančius Druskininkus!

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *