Keturiose Alytaus įstaigose įrengti defibriliatoriai

Keturiose Alytaus įstaigose įrengti skubios pagalbos staiga sustojus širdžiai defibriliatoriai. Jų paskirtis naudoti pacientams, kuriems sustojo širdis. Toks pacientas nereaguoja į aplinką, sutrikęs kvėpavimas, neturi kraujotakos požymių.

Daugelį metų staiga sustojus širdžiai defibriliatoriais gaivindavo tik medikai specialistai, tačiau galimybė defibriliatoriumi išgelbėti gyvybę yra taip plačiai pripažinta, kad žmogus bent kartą pamokintas suteikti pirminį gaivinimą, jau gali juo naudotis.

Uždėjus lipnius elektrodus ant nukentėjusio nuogos ir sausos krūtinės ląstos, defibriliatorius ima analizuoti šio širdies ritmą, jei aptinkamas netinkamas širdies ritmas, tuomet raginama nedelsiant atlikti defibriliaciją.

Medikai teigia, kad kiekviena uždelsta minutė tikimybę atgaivinti žmogų sumažina 10 procentų. Tačiau įvykus staigiai mirčiai viešoje vietoje tikimybė išgelbėti žmogų žymiai padidėja, kai šalia yra automatinis išorinis defibriliatorius.

Įrengto defibriliatoriaus „Lifepak CR plus” privalumai – juo paprasta naudotis, nes visa informacija kaip naudotis nurodyta pačiame įrenginyje, garsiniai nurodymai vykdomi lietuvių kalba, įrenginys visada pasiruošęs išgelbėti gyvybę, veikia automatiškai, yra efektyvus, reguliariai ir savaime testuojasi, kad visada būtų pasiruošęs veikti.

Jei defibriliacija bus atlikta per pirmas keturias minutes 3 iš 4 žmonių gali būti išgelbėt. Visuomenės narių atliekami krūtinės ląstos paspaudimai ir ankstyva defibriliacija  padidina tikimybę išgyventi kelis kartus.

Šiandien defibriliatoriai įrengti Alytaus sporto ir rekreacijos centre, Alytaus sporto stadione, Alytaus bendruomenės centre ir Alytau miesto savivaldybėje.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *