Druskininkai kviečia žiemos šventes pasitikti kartu!

Didžiausias ir išskirtinai šventiškai pasipuošęs Lietuvos kurortas – Druskininkai – kviečia  prasmingai išnaudoti laisvalaikį, atvykti pasidžiaugti kurorte sukurta šventine pasaka ir įspūdingai sutikti Kalėdas bei Naujuosius metus. O už puikiai praleistą laiką dar žada ir prizų lietų!

„Pirmiausia noriu pasveikinti visus su artėjančiomis gražiausiomis metų šventėmis ir pakviesti į Druskininkus pasidžiaugti šventiniu šurmuliu. Būtent švenčių laukimas yra tas stebuklingas laikas, kuris kvepia mandarinais,  leidžia iš naujo patikėti stebuklais bei įkvepia naujiems darbams. Nėra nieko geriau už Kalėdas. Nebent tik Kalėdos Druskininkuose“, – sako Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas.

Šventinis maratonas startuos pirmą gruodžio savaitgalį

Švenčių maratonas kurorte prasidės gruodžio 1 dieną, penktadienį. Tądien 17 val. Gydyklų parke, šalia Muzikinio fontano, bus įžiebtas įspūdingas originalių Kalėdinių eglučių parkas, kurį sukurs įmonės, įstaigos ir organizacijos. Kiekvienais metais kūrėjai pasižymi išmone ir stebina netikėtais sprendimais, todėl kaip atrodys parkas yra staigmena iki pat jo atidarymo. Tačiau jau dabar aišku, kad galima tikėtis pačių netikėčiausių sprendimų!

Gruodžio 2 dieną, šeštadienį, 17:30 val. vyks didžiosios miesto eglės įžiebimo šventė. Šiais metais druskininkiečius ir kurorto svečius nudžiugins daugiau kaip 20 metrų aukščio didžioji Kalėdų eglė. Įspūdingos, karališka karūna papuoštos, auksu  žaižaruojančios Kalėdų eglės idėją pasiūlė profesionalūs dizaineriai, įvertinę Druskininkų simboliką. Šią eglę praėjusiais metais miestui padovanojo centras AQUA savo sėkmingos veiklos dešimtmečio proga. Šiais metais eglė bus papildyta naujais, įspūdingais, žaižaruojančiais žaislais.

Gruodžio 3 dieną, sekmadienį,  13.30 val. bus atidaryta prakartėlė su gyvomis avelėmis.

Nusifotografavę šventiniuose Druskininkuose galite laimėti puikių prizų

Kokios šventės be dovanų?  Druskininkai kviečia dalyvauti nuotraukų konkurse „Mano šventės Druskininkuose“ ir laimėti puikius prizus.

Jums tereikia įsiamžinti patiems ar įamžinti savo šeimą šventiškai papuoštame kurorte ir nuotrauką iki gruodžio 31 dienos atsiųsti el.paštu information@druskininkai.lt. Laiške nurodykite savo vardą, pavardę ir miestą, iš kurio esate. Nuotraukas rasite Turizmo ir verslo informacijos centro Facebook paskyroje „Druskininkai – sveikatos šaltinių kurortas“. Trijų daugiausiai Jūsų balsų surinkusių nuotraukų autoriai bus apdovanoti kvietimais į Vandens parką. Dar trys laimėtojai paaiškės burtų keliu. Laimėtojai bus paskelbti sausio 15 dieną.

O fotografuotis šiais metais tikrai turėsite kur, nes Druskininkų erdvės visu kalėdiniu laikotarpiu spindės ypatingai.

Akį džiugins 20 metrų aukščio didžioji Kalėdų eglė, originalių, įmonių sukurtų kalėdinių eglučių parkas, prakartėlė su gyvomis avelėmis, žiemos fontanai, puošiantys Muzikinį fontaną, spindinčios instaliacijos, puošiančios pagrindinę M. K. Čiurlionio gatvę, Vilniaus alėją, o miesto centre puikuosis specialiai žiemos šventėms sukurtas išskirtinis kurorto simbolis – trys karūnuotos pušys.

Ir tai dar ne viskas! Šalia M. K. Čiurlionio meno muzikos mokyklos esantį muzikinį skverą papuoš trys kalėdinės instaliacijos muzikos tema, o kurorto centre esančio Druskonio ežero krantą – trys šventinės pasakiškos fėjos, kursiančios kalėdinę nuotaiką.

Naujais šventiniais papuošimais spindės ir naujasis Parko tiltas, jungiantis senamiestį ir Baltašiškės mikrorajoną.

Dalyvauti konkurse „Mano šventės Druskininkuose“ galite įsiamžinęs prie bet kurios pasirinktos šventinės instaliacijos.

Dar galite suspėti rezervuoti vietas!

Druskininkai šventiniu laikotarpiu yra ypatingai populiarūs – didžiosioms metų šventėms vietos viešbučiuose ir SPA centruose dažnai rezervuojamos  net pusmečiu anksčiau, tačiau norintieji dar gali paskubėti ir suspėti sutikti svarbiausias metų šventes gražiausiame Lietuvos kurorte – pasimėgauti čia teikiamomis sveikatinimo paslaugomis ir pramogomis, pajusti mieste sklindančią ypatingą šventinę atmosferą, patirti Kalėdų džiaugsmą, sudalyvauti visai šeimai skirtuose šventiniuose renginiuose ir savo akimis pamatyti šiais metais ypatingai pasipuošusius Druskininkus bei įstabią Kalėdų eglę savo dydžiu ir grožiu nenusileidžiančią didžiųjų miestų eglėms.

Kviečiame atvykti į Kalėdomis kvepiančius Druskininkus jau dabar!

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *