Bendras siekis ‒ jaustis saugiai

Daugiau policijos pareigūnų gatvėse – didesnis saugumas, greitesnis reagavimas, aukštesni visuomenės pasitikėjimo rodikliai ‒ tokius uždavinius numatė Lietuvos policija.

Balandžio 11-ąją Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate startavo naujas darbo modelis, kurio tikslas – saugi ir pasitikinti visuomenė. Tačiau, kaip sako lietuvių patarlė: „Vienas kare, ne karys“… Todėl siekiant sumažinti nusikalstamumą ir užtikrinti visuomenės saugumą, būtina skirti daug dėmesio nusikaltimų prevencijai. Džiugu, kad Alytaus apskrities policijos pareigūnai aktyviai bendradarbiauja su vietos savivalda ir vykdo bendrą prevencinę veiklą.

Kasmet Alytaus miesto ir rajono savivaldybės, siekdamos mažinti nusikalstamų veikų ir administracinių nusižengimų skaičių, prisideda prie visuomenės saugumo užtikrinimo. Šių savivaldybių lėšomis Alytaus mieste įrengta saugaus eismo klasė, policijos patruliams suteikta puiki galimybė patruliuoti dviračiais, šiais metais įsigyta ir į tarnybinį automobilį „Škoda Superb“ įmontuota moderni pažeidimų išaiškinimo sistema. Jau beveik dešimtmetį Alytaus rajono gyventojai gali jaustis saugūs, nes savivaldybės administracijos skirtomis lėšomis atokiuose vienkiemiuose įrengti vieno mygtuko pagalbos įrenginiai. Kiekvienais metais tiek mažieji, tiek suaugusieji aprūpinami atšvaitais ir šviesą atspindinčiomis liemenėmis, įgyvendinamas projektas „Gaminu atšvaitą pats“, kartu su mobilios darbo grupės atstovais aplankomos socialinės rizikos šeimos.

Alytaus apskrities bendruomenės pareigūnai kartu su miesto ir rajono seniūnais, seniūnaičiais įkūrė daugiau nei 130 saugios kaimynystės grupių. Akivaizdu, kad policijos pareigūnų misija – ne bausti, o tiesiogiai bendradarbiauti su gyventojais, bendruomenių atstovais. Pareigūnai nuolat rengia susitikimus su gyventojais, siekdami pristatyti policijos vykdomą veiklą, priminti teises ir pareigas.
Saugumo ir pasitikėjimo jausmas didėja, kai save gerbiantis pilietis mato, kad tiek jis, tiek kaimynas, tiek policija ar savivalda tinkamai atlieka savo pareigas.
Tikime, bendros visų pastangos bus vaisingos ir drąsiai galėsime didžiuotis: „Alytaus apskrityje gera ir saugu gyventi“.

Alytaus apskr. VPK informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *