Ar „Stumbras“ kraustosi į Alytų?

Viešojoje erdvėje pasigirdo kalbų, kad Kaune nuo 1906-ųjų veikianti alkoholinių gėrimų gamykla „Stumbras“ perkelia savo veiklą į Alytų. Esą įmonėje išmontuojami kai kurie įrengimai, darbuotojų tarpe sklando įvairios kalbos, jų neoficialiai klausinėjama, ar sutiktų važinėti į darbą Dzūkijos sostinėje.

Bendrovės  „MV Group Production“, valdančios „Stumbro“, „Alitos“ ir „Anykščių vyno“ gamyklas, generalinis direktorius Algirdas Čiburys portalą dzukijosveidas.lt patikino, jog visos gamyklos toliau tęs savo veiklą: „Stumbro“ – Kaune, „Alitos“ – Alytuje, „Anykščių vyno“ – Anykščiuose.

„Taip, šiuo metu pradėtas rengti „Stumbro“ gamyklos modernizavimo projektas, kurį pasitvirtinę pristatysime profesinėms sąjungoms, savo darbuotojams, taip pat ir partneriams bei visuomenei, tačiau kol projektas nepatvirtintas – kalbėti apie jo detales yra anksti“, – kalbėjo A. Čiburys.

Anot jo, bendrovė „MV Group Production“ praeitais metais į putojančio vyno gamyklą „Alita“ investavo daugiau kaip 6 mln. eurų. Investuota į gamybos liniją, naujas sandėliavimo patalpas, darbo sąlygų gerinimą, vadybos ir IT sistemų tobulinimą, „Alitos“ prekės ženklo atnaujinimą. Gamyklos sandėlių plotas buvo padidintas net tris kartus ir dabar siekia maždaug 10 tūkst. kv. metrų. Kitąmet „MV Group Production“ planuoja investuoti ir į „Stumbro“ bei „Anykščių vyno“ gamyklas.

Neoficialiais duomenimis, „Stumbro“ gamyklos modernizavimo projektas, apie kurį užsiminė „MV Group Production“ vadovas, gali būti susijęs su „Stumbro“ gaminių sandėliavimu Alytuje. Pasiteiravus apie planuojamas naujas darbo vietas Dzūkijos sostinėje, A. Čiburys patikino, jog artimiausiu metu nenumatyta tokių sukurti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *