Svarstoma galimybė keturių savivaldybių dviračių takus sujungti į bendrą

Planuojama, kad Dzūkijos regioną apjungs viena didelė dviračių ir pėsčiųjų takų trasa. Alytaus miesto ir rajono, Birštono bei Prienų rajono savivaldybės, Nemuno kilpų regioninio parko direkcija bei verslininkas Augustinas Rakauskas svarsto galimybę pasirašyti bendradarbiavimo sutartį, kuri įpareigotų siekti bendro tikslo – nutiesti vientisą dviračių taką, einantį per visų savivaldybių teritorijas.

Anot projekto iniciatoriaus, verslininko A. Rakausko, kuris raštu kreipėsi į savivaldybes, toks pažintinis turistinis takas skatintų sveiką gyvenseną, saugų ekologišką susisiekimą savivaldybių gyventojams ir turistams. Taip būtų sujungti pažintinio turizmo srautai tarp svarbių kultūros ir paveldo objektų, kas paskatintų aktyvesnį jų lankymą, kaimo turizmą.

Savo prašyme savivaldybėms jis pažymi, kad Seimo sprendimu 2017 metai paskelbti piliakalnių metais, todėl yra tikslinga ir simboliška numatyti jungtis – pažintinio turizmo srautus tarp svarbių Lietuvai piliakalnių, kitų kultūros, gamtos paveldo objektų, ypatingai, kai numatomos gana didelės Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos investicijos į Punios ir Birštono piliakalnius. Kaip žinia, A. Rakauskas yra vieno pramogų centro Alytaus rajone valdytojas.

Savivaldybės, pasirašiusios bendradarbiavimo sutartį, įsipareigotų šį Pietų Lietuvos dviračių ir pėsčiųjų takų įrengimą laikyti prioritetiniu kitų dviračių ir pėsčiųjų takų įrengimo atžvilgiu. Jos savo teritorijose pagal finansines galimybes turėtų įrengti dviračių ir pėsčiųjų takus, informacinius stendus, poilsio vietas. Atitinkamą atkarpą savo lėšomis įrengtų ir A. Rakauskas. Projekto įgyvendinimui reikalingus dokumentus numatyta paruošti iki 2019 metų.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *