Gyvų ir mirusių donorų pagerbimas Valkininkuose

Kiekvienais metais spalio antrąjį šeštadienį minima Pasaulinė organų donorystės ir transplantacijos diena. Šia dieną siekiama paskatinti žmones sutikti būti donorais ir taip išgelbėti kitų gyvybes. Valkininkų bibliotekininkė Aurelija Blažulionienė ir kultūros centro direktorė Jolanta Molienė prisidėjo prie spalio 20 dieną Lietuvos asociacijos „Gyvastis“, vienijančios laukiančius transplantacijos ir transplantuotus žmones, organizuojamo tradicinio donorų pagerbimo renginio, uždegant donorams žvakutes savo mieste.

Renginyje, kuris vyko Valkininkų miestelio aikštėje dalyvavo Valkininkų gimnazijos ikimokyklinio ir priešmokyklinio skyriaus vaikai ir kolektyvas, pirmos, Ig., IIIg. klasių mokiniai su mokytojais: Neringa Akulavičiene ir Tadu Kazlausku, Valkininkų seniūnijos darbuotojai. Uždegus žvakutes tylos minute buvo pagerbti mirusieji donorai. Savo patirtimi ir išgyvenimais dalijosi Leonas Orlauskas iš Naujųjų Valkininkų, 18 metų gyvenantis su dovanotu inkstu. Buvo rodomas filmukas apie organų donorystę „Už gyvybę“.

Sutikdami po mirties tapti organų donoru ir suteikdami viltį sunkiai sergantiems ligoniams, mes ir patys tikimės, kad ir kiti žmonės pasielgs taip pat kaip ir mes, jei kada nors mums ar mūsų artimiesiems prireiks transplantacijos. Vienas donoras, palikdamas šį pasaulį, gali išgelbėti 7 žmonių gyvybes.

Organizatoriai dėkoja Valkininkų seniūnijai už akcijai padovanotas žvakutes, Valkininkų gimnazijos direktorei Giditai Benkienei už bendradarbiavimą.

Aurelija Blažulionienė

Jolanta Molienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *