Alytuje šurmuliavo tradicinė rudens mugė „Dzūkų turtai“

Alytaus miesto centre jau 19-ąjį kartą šurmuliavo mugė „Dzūkų turtai“. Be rudens derliumi nukrautų prekystalių ir tradicinių kapelų buvo galima apsilankyti Alytaus miesto bei rajono savivaldybių bendruomenių kiemeliuose.

Jau privalomu šios šventės akcentu virtę kiemeliai visada tampa dėmesio traukos objektu. Šį kartą juose buvo galima pamatyti amatų meistrų, liaudies meno virtuozų ir, žinoma, mūsų krašto kulinarinio paveldo sergėtojų.

Ne vienas pakalbintas lankytojas pripažįsta, kad tik pabuvojęs mugėje supranta, kiek daug skirtingų amatininkų, tautosakininkų garsina mūsų kraštą.

„Kai gyveni mieste, visai pamiršti, kiek kultūros Dzūkijoje. Vos už poros dešimčių kilometrų nuo Alytaus gyvena žmonės, kurie vis dar užsiima žvakių liejimu – mano vaikams jau nežinomu užsiėmimu. Be to, mažieji šioje mugėje pirmą kartą pamatė gyvą triušį. Gyvenantiems miestuose ir auginantiems vaikus tokie renginiai ateityje taps tik dar įdomesni“, – kalbėjo jauna mama.

O kiemeliai stebino savo vaišingumu. Juose paragauti kaimiškų bandų ar išbandyti liaudies žaidimų bei amatų galėjai neišleidęs nei cento.

Pasak vieno iš šventės organizatorių Romualdo Ambroževičiaus, mugė yra įtraukta į Lietuvos turizmo departamento lankomų renginių sąrašą, o šiemet į ją prekiauti atvyko beveik du šimtai prekeivių iš visos Lietuvos.

Mugę atidarė bei jos lankytojus sveikino Alytaus miesto meras Vytautas Grigaravičius, Alytaus rajono meras Algirdas Vrubliauskas, Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų (VPPAR) prezidentas Sigitas Leonavičius bei VPPAR Alytaus filialo vadovas R. Ambroževičius.

Pastarasis kvietė į šios šventės naujovę – Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų palapinę. „Ypač jaunus verslininkus kviečiu į mūsų laikiną biurą, kuriame visą dieną jūsų lauks specialistai pasiryžę padėti jaunam verslui“, – kalbėjo R. Ambroževičius.

Kartu su šia švente buvo paminėtas ir kitas įvykis – Vilniaus prekybos, pramonės ir amatų rūmų Alytaus filialo 20-metis, kuris pastaruosius devynis metus ir organizuoja šventę „Dzūkų turtai“.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *