Alytaus paslaugų centro direktorė: „Pradžia nėra lengva, tačiau esu nusiteikusi entuziastingai“

Liepos mėnesį įsteigto Alytaus miesto paslaugų centro, kuris centralizuotai tvarkys švietimo įstaigų buhalterinę apskaitą, kūrimosi darbai įsibėgėja. Jo direktorė Loreta Kesminienė aprodo patalpas Vidzgirio pagrindinėje mokykloje – trijose erdviose klasėse dirbs 18 darbuotojų, atskiri kabinetai bus įrengti direktorei ir vyriausiajai buhalterei. „Dar planuojame vieną ar kelias atskiras erdves pasitarimams, privatiems pokalbiams su švietimo įstaigų vadovais“, – pasakoja L. Kesminienė.

Alytaus švietimo įstaigų buhalterija centralizuotai bus pradėta tvarkyti jau nuo lapkričio 1 dienos, tačiau patalpų Vidzgirio pagrindinėje mokykloje įrengimo darbai iki tol nebus baigti, mat dar laukia eilė procedūrų. Pasak L. Kesminienės, Paslaugų centro veiklos tai nesustabdys – vykstant remonto darbams buhalterės dirbs švietimo įstaigose ir tose darbo vietose, kuriose dirbo iki šiol.

„Norisi kuo greičiau įsikurti, bet yra kaip yra, svarbiausia, mūsų darbai nesustoja. Pradžia nėra lengva, tačiau esu nusiteikusi entuziastingai, tikiuosi, kad pavyks suburti tvirtą komandą, su kuria galėsime siekti įstaigos tikslų“, – sako Alytaus paslaugų centro vadovė.

Šiandien maždaug 13 buhalterių yra galutinai apsisprendusios dirbti šioje įstaigoje. Visos jos atitiko pagrindinius reikalavimus: moka dirbti buhalterinės apskaitos programa, turi stiprią motyvaciją. Kaip žinia, pirmenybė buvo teikiama šiuo metu Alytaus šveitimo įstaigose dirbančioms specialistėms.

Pasak L. Kesminienės, buhalterėms darbo krūvis didės, tačiau bus didesni ir atlyginimai. Vis dėlto, kai kurių šie pokyčiai nežavi, kitos abejoja savo galimybėmis. Direktorė svarsto, kad darbuotojų įstaigai gali tekti ieškoti ne tik tarp švietimo įstaigų buhalterių.

Anot Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktoriaus Vytauto Jastremsko, Vidzgirio pagrindinės mokyklos patalpų, kuriose įsikurs Paslaugų centras, remontui planuojama skirti iki 15 tūkstančių eurų. Darbų pirkimo procedūras tikimasi baigti iki spalio mėnesio pabaigos, remontą – iki gruodžio mėnesio. Dar 22 tūkst. eurų numatyta skirti baldams, septyniems naujiems kompiuteriams, kitoms būtinoms reikmėms, tačiau tai dar turės patvirtinti savivaldybės taryba.

„Pirmame centralizacijos etape dėl sumažėjusio darbuotojų skaičiaus planuojame sutaupyti iki 120 tūkstančių eurų per metus, vėliau –  200 ir daugiau tūkstančių eurų, priklausomai nuo centralizacijos masto, tai yra kiek iš viso paslaugų ir įstaigų bus įtraukta į projektą“, – sako V. Jastremskas.

Vidzgirio pagrindinės mokyklos direktorius Valdas Račkauskas džiaugiasi, kad Paslaugų centras įsikurs jo vadovaujamoje įstaigoje – bus pilnai išnaudotos laisvos patalpos, o ir pastato vieta strategiškai puiki, geras privažiavimas.

Kita vertus, mokyklos bendruomenė šiek tiek sunerimusi, kad vaikams nepablogėtų sąlygos, kuomet dalis pirmojo aukšto bus pritaikytos naujosios įstaigos reikmėms. Pavyzdžiui, mokiniai nebegalės naudotis joje esančiais tualetais, teks perkelti ir vadinamąjį laisvo mokytojo darbo kabinetą, kuriame pedagogai atskirai dirba su įvairių negalių ar sutrikimų turinčiais vaikais.

„Norisi, kad darant vieną gerą dalyką, nebūtų pablogintas kitas. Neabejoju, kad įrengiant šias patalpas kitoje mokyklos vietoje gali prireikti papildomų lėšų“, – sako V. Račkauskas. Savivaldybės administracijos direktorius pažymi, kad tokia situacija yra vertinama, o atsiradus lėšų poreikiui bus teikiamas projektas svarstyti tarybai.

Patalpomis Vidzgirio pagrindinėje mokykloje Pasalugų centras panaudos sutarties pagrindais naudosis penkerius metus, tačiau jei būtų įgyvendinamas projektas „Alytaus Vidzgirio pagrindinės mokyklos sporto aikštyno įrengimo ir rekonstravimo, pritaikant Alytaus miesto bendruomenės poreikiams“, iš patalpų tektų išsikelti.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *