Atidarytas Dzūkijos pagrindinės mokyklos sporto aikštynas

„Vieno filmuko herojus mėgo sakyti: „Mes statėme statėme ir pagaliau pastatėme“, pastatėme sporto aikštyną. Nuo šiol jame laukiami visi – vaikai, mokytojai, tėveliai. Čia bus galima sportuoti ne tik pamokų metu, bet ir joms pasibaigus“, – Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos sporto aikštyno atidarymo ir tarptautinės specialiųjų poreikių mokinių  sporto šventės „Spartakiada 2017“ metu nauja sportui pritaikyta erdve džiaugėsi šios mokyklos  direktorė Vilija Sušinskienė.

Apžiūrėti ir pasidžiaugti naujuoju aikštynu susirinko Dzūkijos pagrindinės mokyklos bendruomenė, jos pasveikinti atvyko Alytaus miesto savivaldybės meras Vytautas Grigaravičius, svečiai iš Pelčių (Pelči, Latvija) miesto ir Prienų „Revuonos“ pagrindinės mokyklos.

Pasak Alytaus miesto savivaldybės mero V. Grigaravičiaus, Dzūkijos pagrindinė mokykla iš kitų Alytaus miesto mokyklų išsiskyrė tuo, kad ji ilgą laiką neturėjo sporto aikštyno ir buvo tarsi nuskriausta, tačiau dabar šios mokyklos mokiniai jau gali džiaugtis nauja sportui pritaikyta erdve. Šventės proga miesto vadovas mokyklos direktorei įteikė kamuolius, mokiniams linkėjo puikių sporto laimėjimų.

Alytaus miesto savivaldybės merui V. Grigaravičiui ir Dzūkijos pagrindinė mokyklos direktorei V. Sušinskienei perkirpus atidarymo juostelę šventės dalyviai kartu su Alytaus lopšelio-darželio „Girinukas“ vaikais buvo pakviesti smagiai pasimankštinti. Po linksmos mankštos susirinkusieji sportuodami leido laiką tarptautinėje specialiųjų poreikių mokinių sporto šventėje „Spartakiada 2017“.

Alytaus Dzūkijos pagrindinės mokyklos sporto aikštyno įrengimo darbai kainavo 159 tūkst. Eur. 33 tūkst. Eur šiam aikštynui įrengti skyrė Alytaus miesto savivaldybė, likusią sumą – Švietimo ir mokslo ministerija.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *