Aerobikos trenerė A. Skikienė: „Turiu matyti savo darbo rezultatus, tik tada žinau, kad dirbu gerai“

Audra Skikienė. Portalo dzukijosveidas.lt nuotr.

Griežta bei reikli ne tik sau, bet ir kitiems, smulkmeniška, apie sportą galinti kalbėti valandų valandas, o savo darbą mylinti iki kaulų smegenų – toks įspūdis susidaro pabendravus su alytiške Audra Skikiene, aerobikos studijos „Audra“ įkūrėja ir trenere.

Jei dar ir kirba viduje kokia abejonė, tai netrukus ją išsklaido pasakojimas apie kartais netikėtai naktimis užklumpančius nušvitimus, kai Audra pašoka iš lovos, įsijungia miegamajame šviesą ir priešais veidrodį ima dėlioti sugalvotą šokio žingsnelį. „Nepradedam“,- mieguistas sutuoktinio prašymas nuveja ją į vonios kambarį tęsti to, ką pradėjusi, ir nesvarbu, kad laikrodžio rodyklė terodo 3 valandą.

„Sportas – man daugiau negu darbas. Be to, turiu matyti savo darbo rezultatus, tik tada žinau, kad dirbu gerai, o mane tas veža. Visada pasakau moterims tiesą apie jų išvaizdą, paaiškinu, ką reikėtų daryti norint pasiekti vienokių ar kitokių rezultatų, kalbamės. Vienos priima tiesą ir kimba į darbus, kitos, deja, įsižeidusios užveria studijos duris“,- pasakoja A. Skikienė.

Ji sportuoja nuo 1994 metų, savo jėgas yra išbandžiusi lengvojoje atletikoje, sportiniuose ir net liaudies šokiuose, tačiau, kaip pati sako, aerobika „užkabino“ nuo pirmosios treniruotės, maždaug prieš 15 metų. Baigusi kūno rengybos studijas tuometėje Kauno kūno kultūros akademijoje ir įgijusi instruktoriaus kvalifikaciją Audra pradėjo dirbti su klientais. Jai teko treniruoti ir Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų bataliono kares, ir „Dainavos“ futbolininkus.

Pirmiausia save kaip trenerę ji išbandė keliuose Alytaus miesto sporto klubuose, tačiau jau netrukus aktyvi moteris pradėjo nebetilpti savininkų nubrėžtuose rėmuose, jai norėjosi kažko daugiau, dirbti taip, kaip nori ji, o ne taip, kaip pasako kiti. Taip prieš septynis metus duris atvėrė aerobikos studija „Audra“…

„Pradžia buvo labai sunki. Sėkmę tikriausiai lėmė ne tai, kad be galo daug dirbau, tačiau tai, kad dariau kas patinka. Tu gali dirbti ir labai daug, bet jei užsiimsi nemėgstama veikla, tai vargu ar pasieksi gerų rezultatų“,- įsitikinusi A. Skikienė.

Šiandien „Audroje“ treniruotes lanko labai įvairios moterys: nuo ką tik vaikų susilaukusių mamų iki 65-erių būrį anūkų turinčių močiučių. Vienoms tai sportas, kitoms – būdas atsipalaiduoti, trečioms – galimybė pabendrauti.

Tiesa, kasdien stipriosios lyties atstovų čia nepamatysi, jie studijos duris praveria pageidaudami individualių treniruočių su mažais svarmenimis arba prieš vestuves. Taip taip, savo didžiąją dieną ne tik moterys, bet ir vyrai nori puikiai atrodyti, ir tokių klientų A. Skikienė sulaukianti vis daugiau. Anot jos, iki vestuvių likus 2-3 mėnesiams ir rimtai padirbėjus, galima pasiekti stulbinamų rezultatų.

„Derinant mitybą ir treniruotes, turint stiprią motyvaciją, rezultatus galima pamatyti jau po mėnesio. Pakeitus tik valgymo įpročius, kūno linijos sumažės, bet nebus gražios. Nesuprantu, kaip galima sudaryti mitybos planą internetu, kas pastaruoju metu yra ypač populiaru. Juk tu turi matyti žmogų, įvertinti jo duomenis, žinoti, kiek aktyviai jis sportuoja, privalu visus šiuos dalykus derinti“,- sako Audra, kuri yra Lietuvos kultūrizmo ir kūno rengybos federacijos narė.

Per savaitę 12-14 treniruočių turinti trenerė pasakoja, kad po darbų sugrįžusi į namus mažai kalba, o muzikos neklauso visiškai. Savaitgaliais ji tampa paprasta namų šeimininke, tvarko namus ir gamina maistą, keliauja, dalyvauja parodose su savo augintiniu, amerikiečių kokerspanielių veislės šunimi Faustu.

„Su vyru turime tokią tradiciją kartą per tris mėnesius apsilankyti kokiame kitame Lietuvos mieste, pasivaikščioti, nueiti į kiną, vėliau kavinėje sukirsti milžinišką picą. Laisvalaikiu jokių aktyvių pramogų, sporto, tik visiška ramybė…“,- šypsosi Audra Skikienė.

Dzukijosveidas.lt ir asmeninio A. Skikienės archyvo nuotraukos

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *