Nuo lapkričio nebeliks „Alytaus regiono kelių“

Portalo dzukijosveidas.lt nuotr.

Kovo mėnesio pradžioje prasidėjusi vienuolikos regioninių kelių įmonių priežiūros įmonių pertvarka įsibėgėja. Planuojama, kad iki spalio 31 d. visos jos, tame tarpe ir valstybės įmonė „Alytaus regiono keliai“, bus sujungtos į vieną bendrą, vadinsis „Kelių priežiūra“ ir įsikurs Kaune. Naujoji valstybės įmonė bus atsakinga už visų Lietuvos valstybinės reikšmės kelių priežiūrą.

Be to, iki rugsėjo mėnesio pabaigos planuojama atlikti visų vienuolikos reorganizuojamų įmonių auditą. Kaip portalą dzukijosveidas.lt informavo Susisiekimo ministerijos atstovė Dalia Perednienė, audito tikslas – įvertinti įmonių veiklos ekonomiškumą ir skaidrumą, ar jose buvo efektyviai naudojamos lėšos ir turtas. Jo išvados bus pateiktos ir kaip rekomendacijos „Kelių priežiūrai“. Kartu su auditu bus atlikta ir visų įmonių turto inventorizacija, po kurios bus sprendžiama, kiek jo yra naudojama neefektyviai ir ką su juo daryti.

Pačios pertvarkos tikslas – optimizuoti bei sumažinti visų vienuolikos įmonių valdymo išlaidas ir suformuoti efektyvų valstybinės reikšmės kelių priežiūros modelį. Įsteigta viena įmonė galės efektyviau panaudoti turimą techniką ir operatyviau planuoti kelių priežiūros darbus, vienodai užtikrinti darbų kokybę, technikos paskirstymas visoje Lietuvoje sudarys galimybę ekonomiškiau prižiūrėti kelius, greičiau atlikti darbus. Planuojama, kad pertvarka per metus leis sutaupyti per 8,5 mln. eurų.

Be to, bus išlaikomas dabartinis kelių tarnybų tinklas, o regioninės įmonės taps „Kelių priežiūros“ padaliniais. Galutinė naujosios valstybės įmonės struktūra bus parengta jau artimiausiu metu ir dar turės būti patvirtinta valdybos.

Kiek valstybės įmonės „Alytaus regiono keliai“ darbuotojų neteks darbo kol kas niekas spėlioti nesiryžta, tačiau faktas, kad kai kuriems jų teks atsisveikinti su savo darbo vietomis, bene didžiausi pokyčiai laukia administracijos. „Kol nepatvirtinta naujos įmonės struktūra, apie konkretų darbuotojų skaičių kalbėti anksti. Pažymėtina, kad vykdant kelių priežiūrą siekiama didinti teikiamų paslaugų kokybę, efektyvumą ir apimtis, todėl paprasti darbininkai, specialistai ir profesionalai yra ir bus reikalingi“,- teigė D. Perednienė.

„Reorganizacija dabar yra procese, kiek ji bus naudinga matysime ateityje, nežinau, ar jos reikėjo, gal ir reikėjo“,- apie vykstančius procesus nedaugžodžiavo valstybės įmonės „Alytaus regiono keliai“ direktorius Bronius Vaičiulionis. Anot jo, šiuo metu įmonėje, įskaitant ir jos padalinius – Alytaus, Lazdijų bei Varėnos kelių tarnybas, dirba per 160 žmonių, iš jų 23 administracijoje. Kiekviename padalinyje dirba maždaug po 50 darbuotojų.

Ingrida Surdokaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *