Lankininkų sostine tampančiame Alytuje bus kovojama dėl Lietuvos čempionato apdovanojimų

Jau šį savaitgalį vyks atviras Lietuvos šaudymo iš lanko čempionatas. Lietuvos lankininkų sostinėje tampančiame Alytuje stipriausi Lietuvos šaudymo iš lanko sportininkai paaiškės jau trečius metus iš eilės.

Alytaus aerodrome dvi dienas vyksiančias varžybas organizuoja “Žaliojo lanko” klubas, kurio rengiami turnyrai įprastai pasižymi aukštu lygiu, sklandžiu organizavimu ir dalyviu gausa.

Šiais metais atvirosiose Lietuvos pirmenybėse dalyvaus apie 80 sportininkų iš Lietuvos, Latvijos bei Vokietijos. Jie varžysis keturiose lankų grupėse.

Intriguojanti kova laukia moterų olimpinių lankų grupėje, kurioje kovos talentingiausios Lietuvos atstovės – titulą ginanti Juliana Semionova (LSK) bei uždarų patalpų Lietuvos čempionato du aukso medalius iškovojusi Kristina Abramaitytė (ASRC-„Žaliasis lankas”), taip pat patyrusi Dangerūta Nosaliene (LSK), kitos Lietuvos atstovės bei keletas stiprių viešnių iš Latvijos.

Net 25 lankininkai užsiregistravo į vyrų olimpinių lankų varžybas, tarp kurių bus ir visi pajėgiausi Lietuvos sportininkai.

Sportininkai taip pat varžysis skriemulinių, paprastų, ilgųjų bei istorinių lankų varžybose bei komandinėse rungtyse. Į Alytų atvyks LSK, ASRC, “Žaliojo lanko”, “Klaipėdos lankininkų”, “SM Gajos-Kauno lankininkų”, KSA, “Strėlės”, “Harmonijos”, “Auksinio šaulio”, “Jaunimo brizo” ir “Gintarinės strėlės” klubų atstovai.

Lietuvos čempionatas vyks Alytaus aerodrome (Miškininkų g. 3). Įėjimas – nemokamas.

Varžybų programa:

Šeštadienis

10.45-11.00 Varžybų atidarymas
11.00-14.00 Kvalifikacinės varžybos
15.00-18.00 Komandinės ir mišrių porų atkrintamosios varžybos (iki pusfinalių).

Sekmadienis

10.00-12.00 Komandinės ir mišrių porų atkrintamosios varžybos. Finalai
12.00-15.00 Individualių rungčių atkrintamosios varžybos
15.30 Apdovanojimų ceremonija.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *