„Litesko“ sutiko grąžinti šilumos ūkį Alytaus miesto savivaldybei

Šiandien Alytaus miesto savivaldybėje įvyko susitikimas su bendrovės „Litesko“ atstovais. Jo metu paaiškėjo, jog „Litesko“ sutinka grąžinti šilumos ūkį Alytaus miesto savivaldybei ir tai siūloma padaryti kitų metų pavasarį, šildymo sezonui pasibaigus.

„Džiugu, kad pagaliau sutarėme dėl esmės – turtas turi būti grąžintas miestui ir tai turi būti padaryta kaip įmanoma greičiau“,- teigė mero pavaduotojas Tautvydas Tamulevičius.

Šilumos ūkio nuomos sutartis pasibaigė dar 2016- ųjų birželį, tačiau „Litesko“ savivaldybei ūkio iki šiol neperdavė. Kaip teigė Alytaus miesto savivaldybės administracijos direktorius Vytautas Jastremskas, savivaldybė yra pasiruošusi jį perimti.

„Esame pasirengę perimti šilumos ūkį ir nedelsiant imsime derinti detales. Kol kas „Litesko“ į pasiūlymą neįtraukia biokuro jėgainės, tačiau mes laikomės savo pozicijos, jog šis įrenginys yra neatsiejama šilumos ūkio dalis ir turi būti perduota miestui“,- sakė savivaldybės administracijos direktorius V. Jastremskas.

Alytaus miesto savivaldybė nuosekliai siekė susigrąžinti neteisėtai bendrovės „Litesko“ valdomą šilumos ūkį. Prieš 2 metus Lietuvos Respublikos Konkurencijos taryba pripažino, kad Alytaus šilumos ūkio nuomos sutartis pratęsta pažeidžiant Lietuvos Respublikos Konkurencijos įstatymą.

Vyriausiasis administracinis teismas šių metų liepos 14 d. paliko galioti Alytaus miesto savivaldybei palankų sprendimą, kuriuo pripažįstama, kad šilumos ūkio nuomos sutarties pratęsimas dar dešimčiai metų yra neteisėtas. 2016 m. savivaldybė per teismą pareikalavo „Litesko“ sugrąžinti Alytaus šilumos ūkį ir atlyginti vartotojams per naudojimosi laiką padarytą 14 mln. eurų viršijančią žalą.

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *