Kurių daugiabučių vaikai džiaugsis naujomis žaidimų aikštelėmis?

Šiandien Alytaus miesto savivaldybė paskelbė, šalia kurių daugiabučių bus pastatytos vaikų žaidimų aikštelės ir pakvietė jų gyventojus pasitarti, kokios jos turėtų būti.

Suplanuota, jog naujos aikštelės atsiras Putinuose šalia Putinų g. 2 ir Miklusėnų g. 29 ir 31, A. Jonyno g. 31, 33 ir 35, Naujosios g. 54, 58 ir Žuvinto g. 5 bei Kalniškės g. 5, 9, 11, 13, 17, 19 daugiabučių. Senamiestyje ji bus pastatyta aikštelėje tarp Varėnos g. 33 ir 31 namų, o Vidzgiryje šalia Jazminų g. 22, 24, 26, 28, 30, 32, 34, 36 daugiabučių, Likiškėlių g. 4 ir Jurgiškių g. 15 bei 17, Likiškėlių g. 94, 96 ir Kernavės g.  4, 6 namų. Papildoma žaidimų įranga bus pastayta ir šalia Bendruomenės centro, įsikūrusio Jaunimo g. 3.

Sakoma, jog visiems geras nebūsi. Paskelbus informaciją apie planuojamus susitikimus su gyventojais Alytaus savivaldybės socialinio tinklo Facebook paskyroje, čia pat savo nuomonę išreiškė ir patys alytiškiai.

Komentaruose vienos mamos džiaugėsi, jog pagaliau atžalos turės kur žaisti ir iškart ėmė siūlyti, kaip vaikų žaidimų erdvės turėtų atrodyti, kitos, tuo tarpu, piktinosi ir klausė, kokiu principu buvo atrinktos vietos, kodėl šalia vienų daugiabučių aikštelės bus įrengtos, o šalia kitų – ne.

Anot Alytaus savivaldybės Statybos skyriaus vedėjo pavaduotojos Irenos Pankienės, vietos žaidimų aikštelėms parinktos pasitarus su seniūnaičiais, atsižvelgus į gyventojų pastebėjimus bei gyvenamųjų namų tankumą, taip pat į mikrorajonuose esančius lopšelius-darželius. „Parinkome labiausiai reikalingas vaikams vietas, kurių yra dešimt. Tai savivaldybei priklausantys sklypai, tad saugiomis vaikų žaidimų aikštelėmis galės naudotis visi alytiškiai“, – sako I. Pankienė.

Portalo dzukijosveidas.lt informacija

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *