„ASU Alumni“ klubo narių viešnagė Seime: daug įspūdžių ir malonių pažinčių

Beveik dvi dešimtys Aleksandro Stulginskio universiteto „Alumni“ klubo narių iš Dzūkijos regiono apsilankė Seime. Taip nudžiuginti kolegas sumanė šio klubo Alytaus skyriaus įkūrėja bei pirmininkė Vilma Kalendauskaitė. Organizuojant išvyką jai pagelbėjo Seimo narys Jonas Varkalys – aktyvus „ASU Alumni“ narys.

Įspūdžių kelionė išties nestokojo. Jos dalyviai apsilankė Seimo posėdžių salėje ir stebėjo šaliai ypač svarbaus švietimo reformos klausimo svarstymą. Beje, „ASU Alumni“ klubas yra inicijavęs ir peticijos „Dėl žemės ūkio sektoriaus universiteto ateities“ pasirašymą bei pateikimą Seimui.

Lankantis istorinėje Kovo 11-osios akto salėje ir išvydus istorinį Vytį, kiekvienam atmintyje tarsi filmo juostoje iškilo jaudinantys prisiminimai iš tos dienos, kai žemyn nuo sienos nukritus tarybinės Lietuvos herbui, čia vėl buvo pratęsta laisvos Lietuvos istorija.

Ne mažiau sužavėjo ir Algirdo Mykolo Brazausko, Konstitucijos, Lietuvos Tarybos salės, jose veikiančios parodos. Štai pavyzdžiui Tarybos salėje iki šiol kabo didelio formato fotonuotrauka, kurioje užfiksuoti rinkimų į Lietuvos Tarybą būstinė Alytuje.

Įsiminė ir trumpas, bet labai malonus pokalbis su netikėtai Spaudos konferencijų salėje sutiktais Ministru Pirmininku Sauliumi Skverneliu, o vėliau ir pačiu Seimo Pirmininku Viktoru Pranckiečiu. Pastarasis yra vienas iš „ASU Alumni“ klubo steigėjų.

Seimo narys J. Varkalys „ASU Alumni“ kolegas iš Dzūkijos priėmė labai šiltai, papasakojo apie Seimo darbą, o štai su kitu Seimo nariu, alytiškiu Robertu Šarknicku jie padiskutavo Alytaus miestui ir regionui aktualiais klausimais.

Palikę Seimą „Alumni“ klubo nariai pasuko nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos link, kurioje laukė taip pat labai malonus ir netikėtas susitikimas. Muzikos salėje jie sutiko alytiškę, dabar gyvenančią už Atlanto, poetę Sandrą Avižienytę.

Ji su savo draugais, tarp kurių ir dainuojantis gydytojas Vygantas Kazlauskas, ruošėsi ypatingam koncertui. S. Avižienytė tądien ne tik koncertavo bei pristatė savo naujausią knygą, bet ir buvo priimta į Rašytojų sąjungą.

Keliautojai aplankė daugumą bibliotekos skaityklų, susipažino su darbo jose sąlygomis bei įsitikino, kad nacionalinė Martyno Mažvydo biblioteka išties labai mėgiama lankytojų. Neaplenktas ir retų knygų bei rankraščių skyrius, kuriame saugomi patys seniausi bei vertingiausi bibliotekos leidinių egzemplioriai.

„ASU Alumni“ klubas įkurtas 2008 metais, šiandien jis vienija per 500 narių – Aleksandro Stulginskio universiteto absolventų. Atskirus skyrius turi Alytus, Prienai, Lazdijai, Panevėžys, Plungė, Šilutė ir Tauragė. Klubas siekia sudaryti galimybes plėtoti dialogą ir partnerystę tarp visų kartų absolventų ir dabartinės universiteto bendruomenės.

Alytaus skyrius įkurtas 2014 metais, šiuo metu jame 45 nariai. Jau antrą kadenciją skyriaus pirmininkės pareigas eina V. Kalendauskaitė, VĮ Registrų centro Alytaus filialo direktoriaus pavaduotoja, Vandens ūkio ir žemėtvarkos fakulteto absolventė.

Skyrius organizuoja įvairius renginius, skirtus mokinių ugdymui ir karjerai, jų profesiniam informavimui bei konsultavimui. Susitikimų metu su Alytaus miesto ir rajono mokyklų bei gimnazijų mokiniais dalijasi savo sėkmės istorijomis, rengia susitikimus su įdomiais žmonėmis, kiekvieną pavasarį dalyvauja medelių sodinimo talkose.

Aldona Marcinkevičienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *