Alytaus rajono savivaldybėje svečiavosi Japonijos ambasadorius

Alytaus rajono savivaldybės meras Algirdas Vrubliauskas savivaldybėje priėmė Japonijos ambasadorių Lietuvoje Toyoei Shigeeda, atvykusį su Japonijos ambasados darbuotoja Milda Krasko. Japonijos ambasadorius atvyko susipažinti su Alytaus rajonu.

Savivaldybės meras A. Vrubliauskas trumpai papasakojo apie savivaldybę, kultūrinį gyvenimą, veikiančias įmones, turizmo perspektyvas. Susitikime dalyvavo ir mero pavaduotojas Arvydas Balčiūnas.

Pasak ambasadoriaus T. Shigeeda, Lietuva mažai žinoma Japonijos gyventojams, todėl jo vizito tikslas – Japonijos turistams ir verslininkams perduoti kuo daugiau žinių apie Lietuvą ir Alytaus rajoną. Japonus domina ekologiškas maistas, graži šalies gamta, o atsiradus galimybei Japonijos verslininkams bus pasiūlyta investuoti Lietuvoje, galbūt ir Alytaus rajone.

Po susitikimo su ambasadoriumi meras A. Vrubliauskas dalyvavo ordino „Tekančios saulės ordinas su sidabro spinduliais“ įteikimo K. Ptakauskui už jo nuopelnus skleidžiant japonišką kultūrą Lietuvoje ceremonijoje Alytaus miesto teatre.

Alytaus rajono savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *