ES programos „Kūrybiška Europa“ galimybės pristatytos Alytuje

Dzūkų krašto menų inkubatoriuje „Menų Pirtis“ šiandien vyko susitikimas su ES programos „Kūrybiška Europa“ vadove Lietuvoje Egle Deltuvaite. Susitikimą tema „Praktiniai patarimai dalyvaujant tarptautiniuose kultūros ir meno bendradarbiavimo projektuose“ inicijavo Dzūkų krašto menų inkubatoriaus pirmininkas Jonas Balčius.

Renginio metu programos vadovė pristatė programos teikiamas finansavimo galimybes tarptautiniams bendradarbiavimo projektams, dalyvavimo galimybes Europos tinklų ir platformų veikloje, aptarė pagrindinius prioritetus bei pateiks sėkmingų projektų pavyzdžius. „Menų pirties“ rezidentai ir kiti Alytaus kultūros ir kūrybos organizacijų atstovai turėjo puikią galimybę išgirsti apie partnerių paieškos galimybes, Lietuvoje veikiančią automatinio kofinansavimo schemą, užduoti rūpimus klausimus ir gauti asmenines konsultacijas.

„Kūrybiška Europa 2014-2020″ yra Europos Sąjungos programa, skirta Europos kultūrai, kinui, televizijai, muzikai, literatūrai, scenos menui, paveldui ir kitoms susijusioms sritims remti. „Kūrybiška Europa“ 2014 – 2020 m. suteiks 1,46 milijardo eurų paramą, taip sustiprindama Europos kultūros ir kūrybos sektorius.

Dzūkų krašto menų inkubatoriaus projektų vadovė

Ramunė Noruišienė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *