Alytus švenčia savo gimtadienį!

Penktadienio pavakarę prakiuręs dangus nė trupučio nesugadino Alytaus gimtadienio šventės atidarymo. Nesvarbu, kad visą dieną švietusi saulė dingo kaip tik tada, kai nuo Sporto ir rekreacijos centro pajudėjo šventinė eisena „Spalvotas Alytus“. Viską išsprendė dalyvių ryškiaspalviai balionai ir plačios šypsenos. Lydimi policijos pareigūnų, apsiginklavę lietsargiais ir apsiaustais Naująja gatve jie traukė miesto rotušės link – čia jau laukė didelis būrys puikiai nusiteikusių miestelėnų ir miesto svečių.

„Daug metų Alytuje gyveno darbštūs žmonės, kurie kūrė po kruopelytę, statė šitą aplinką. Mūsų karta turi pareigą garbingai tęsti tradiciją ir toliau puoselėti miestą, padaryti taip, kad alytiškiai, išsibarstę po visą pasaulį, jaustųsi viena šeima, jaustų, jog Alytus yra jų namai. Su švente visus“,- susirinkusius pasveikino miesto meras Vytautas Grigaravičius.

Tradiciškai jis įteikė regalijas šių metų Alytaus miesto garbės piliečiui Vytautui Mockevičiui už miesto švietimo plėtrą ir tobulinimą, sveikos gyvensenos puoselėjimą. Sveikuolių klubo „Ryžtas“ įkūrėjas linkėjo alytiškiams geros sveikatos, patarė susidomėti sveika gyvensena. „Sveika gyvensena išlaiko gerą sveikatą ir ją pataiso. Sveikas žmogus geba džiaugtis gyvenimu ir jaustis laimingu, todėl iš visos širdies linkiu jums būti laimingais“,- stovėdamas scenoje linkėjo V. Mockevičius.

Šventės atidarymo metu buvo išdalintos ir Alytaus miesto savivaldybės kultūros premijos. Jos atiteko tautodailininkui ir skulptoriui Sauliui Lampickui, viešosios įstaigos „Bonsai studija“ vadovui Kęstučiui Ptakauskui, rašytojai Irenai Buivydaitei-Kupčinskienei, liaudies meno studijos „Dainava“ įkūrėjai ir meno vadovei Pranciškai Danutei Plytnikienei

Kaip ir kasmet Lietuvos žurnalistų sąjungos Alytaus skyriaus nariai išrinko metų žmogų, kuriam jau 23-ąjį kartą skyrė „Žurnalistų plunksną“. Šiemet ji atiteko bendrovės „Dzūkų ainiai“ vadovui Robertui Vitkauskui. Žurnalistai įvertino jo pastangas plėtoti verslą Alytuje, naujų darbo vietų kūrimą, inovatyvias iniciatyvas tvarkant miesto centrą.

Ką jau ką, bet švęsti alytiškiai tikrai moka. Pirmoji miesto gimtadienio šventės diena pasibaigė puikiu koncertu, kuriame pasirodė būrys žinomų atlikėjų, ir naktinėmis dūzgėmis, užsitęsusiomis iki vėlumos.

Portalo dzukijosveidas.lt informacija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *