Renovuojamo daugiabučio gyventojai jaučiasi atsidūrę aklavietėje

Daugiabučio renovacija jau gerokai apkarto Alyvų tako 11 gyventojams – darbai niekaip neįsibėgėja, nors oficialiai jie privalo būti baigti iki šių metų pabaigos. Likus mažiau nei pusmečiui prie šio namo lieti prakaitą turėtų būrys darbininkų, tačiau kol kas geriausiai savo darbą čia atlieka tik nuo kovo pradžios pastatyti pastoliai.

„Tokios netvarkos ir neatsakingumo dar neteko matyti. Pastatę pastolius darbininkai nesirodė daugiau kaip mėnesį. Nuo balandžio vidurio darbai lyg ir pajudėjo, tačiau labai trumpam. Pradžioje dirbo vilniečiai ir ukrainiečiai, po to lyg alytiškiai, o galiausiai ir vėl niekas“,- pasakoja šiame name gyvenantis vyriškis.

„Balkonai nugriauti, vienas kitas kampas palopytas ir viskas. Kiemas užgriozdintas medžiagomis, kurių niekas nenaudoja. Visur dulkės, vasara, o negalime nei lango atsidaryti. Situacija tikrai baisi, darbai visiškai nejuda į priekį“,- antrina kita Alyvų tako 11 gyventoja.

Anot buvusios šio daugiabučio bendrijos pirmininkės Onos Valukonienės, gyventojai labai nusivylę, tačiau tikisi, kad darbai pagaliau pajudės. Esą pirmadienį vykusio susirinkimo metu tą pažadėjo darbus atliekančių bendrovių atstovai.

Šio daugiabučio renovacijos darbus vykdo Vilniaus bendrovės „TM Capital“ ir „Ligaja“. Telefonu susisiekus su „TM Capital“, šios atstovė atsisakė paaiškinti susidariusią situaciją, esą sutartyje su užsakovais nėra punkto, įpareigojančio teikti bet kokią informaciją žiniasklaidai, todėl to daryti ji nė neketinanti.

Renovacijos darbų užsakovas – Alytaus butų ūkis, nuo praeitų metų gruodžio administruojantis likviduotos Alytaus energinio efektyvumo didinimo agentūros daugiabučių namų renovacijų projektus. Jo inžinierė Dalia Raguckienė sako, jog darbus šiek tiek pristabdė būtinybė pakoreguoti projektą – esą teko perskaičiuoti gegnių išmatavimus, nes įrengus pagal pradinius apskaičiavimus, jos būtų neatlaikę stogo konstrukcijų apkrovų.

„Nuolat spaudžiame darbų rangovus, kad paskubėtų, nes ši situacija nemaloni visiems. Jie pažadėjo, kad jau ateinančią savaitę bus mestos didesnės pajėgos ir visus darbus pavyks atlikti iki metų pabaigos“,- sakė D. Raguckienė.

Tuo tarpu patikimų dzukijosveidas.lt šaltinių teigimu, problema slypi ne projekto taisymuose. Juoda katė vis perbėga projekto rangovų ir subrangovų kelią. Pradžioje šalia daugiabučio darbavosi Vilniaus bendrovė „Alatoja“, tačiau pabėgo. Vėliau darbus tęsė taip pat sostinėje registruota įmonė „Audvyra“, bet ir ši išdūmė nė nespėjusi apšilti padų.

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *