Lietuvos krepšinio federacija pakvietė du ASRC krepšininkus į U-14 rinktinės atranką

Lietuvos krepšinio federacija pakvietė du ASRC krepšininkus į U-14 rinktinės atranką: Mindaugo Jaruševičiaus auklėtinį Ugnių Jaruševičių ir Egidijos Paužuolienės treniruojamą – Gerdą Raulušaitytę.
U-14 mergaičių rinktinės trenerio asistentės pareigoms pakviesta ir ASRC trenerė Egidija Paužuolienė.
Vienam iš sportininkų atrankoje Fortūna šypsojosi labiau. Kuriam? Sužinosite perskaitę straipsnį.

Su krepšiniu Gerda Raulušaitytė susipažino būdama šešerių. Kol jos draugės žaidė su lėlėmis, Gerda, būdama judri, ieškojo kitų pramogų ir kieme su berniukais pradėjo žaisti krepšinį. Aišku, pradžioje tai buvo žaidimas su krepšinio kamuoliu, o ne tikrasis krepšinis. Dar prieš pradedant lankyti mokyklą, jaunoji sportininkė su dideliu entuziazmu nėrė į krepšinio sūkurį. Gyvenant Varėnoje, vietinių gyventojų vadinamame rankinio mieste, kilo problema dėl krepšinio treniruočių, nes nebuvo jaunesnių merginų komandos. Dėl to, sportininkė pradėjo lankyti treniruotes su berniukais pas Rytį Amšiejų. Vėliau, trenerių sprendimu, Gerda treniravosi su septyneriais metais vyresnėmis mergaitėmis. Ketvirtoje klasėje pati subūrė bendraamžes ir pradėjo treniruotis kaip komanda. Tuo pat metu, Gerda pradėjo treniruotis ir ASRC pas Egidiją Paužuolienę, kur žaidžia iki šiol.
Gerda džiaugiasi atradusi savo mėgstamą sportą. Gavusi kvietimą į U-14 rinktinės atranką, ruošėsi labai atsakingai, suprato, kad turės atiduoti visas jėgas. Labai laukė prasidėsiančių treniruočių su geriausiais treneriais, nusiteikusi uoliai mokytis ir tobulėti.

ASRC trenerės Egidijos Paužuolienės komentaras apie auklėtinę:
„Jau tris sezonus Gerda Raulušaitytė atstovauja Alytaus SRC mergaičių komandai, tai didelis jos pačios noras ir tėvelių indėlis, kurie pastoviai vežioja mergaitę iš Varėnos į Alytų treniruotis ir varžytis.
Nors Gerda yra metais jaunesnė už kitas rinktinės nares, ji dalyvavo visose trejose „U-14 kartos“ organizuojamose stovyklose. Pirmoji stovykla vyko Alytuje, kur daug žinių gavo ir visa komanda. Į antrą ir trečią stovyklas su ja buvo pakviestos Roberta Karengaitė bei Amalija Pašajevaitė, tačiau treneriai pasirinko tik Gerdą.
Mergaitė tikrai motyvuota, turinti sportinį charakterį – didžiausios jai sėkmės.“
ASRC žiniomis, rinktinės treneriai šiais metais nepasirinko Gerdos, tačiau, ji turės galimybę dalyvauti atrankoje ir kitais metais.

Ugnius Jaruševičius, lankantis Šaltinių pagrindinę mokyklą, nuo pirmos klasės (2003 metai) pradėjo lankyti krepšinio treniruotes Alytaus sporto ir rekreacijos centre (ASRC). Didelis noras tobulėti ir žaisti krepšinį Ugnių skatino sunkiai dirbti MU-4 grupės treniruotėse, kurias vedė krepšinio treneris ir Ugniaus tėtis – Mindaugas Jaruševičius
2014 metais, kaip ASRC auklėtinis, pradėjo žaisti moksleivių krepšinio lygoje „Pirmasis iššūkis“ U-12 čempionate. Nuo pat pirmų varžybų, noras laimėti ir tobulėti motyvavo aktyviai lankyti treniruotes. Vasaros atostogų metu stengėsi tobulinti savo individualius įgūdžius, dalyvavo daugelyje vasaros krepšinio stovyklų.
2015-2016 metais, MKL čempionate buvo pasiektas asmeninis rezultatyvumo rekordas – per vienerias rungtynes pelnyta 50 taškų.
Šie, 2017 metai, Ugniui buvo itin sėkmingi. EYBL U-14 čempionate užimta prizinė – II-oji vieta. Taip pat, šių metų pavasarį, dalyvaujant tarptautiniame krepšinio turnyre „Global Basketball“ Barselonoje, vėl užimta – II-oji vieta.
Šią savaitę Ugnius dalyvavo U-14 Lietuvos berniukų krepšinio rinktinės atrankos stovykloje. Paskutinėmis žiniomis, krepšininkas papuolė į rinktinę ir jau išvyko į Latviją, kur dalyvaus Baltijos taurės turnyre.
VšĮ „Alytaus sporto ir rekreacijos centras“ informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *