Vilniaus Gedimino technikos universitetas įteikė pažymėjimus pirmajai Jotvingių gimnazijos VGTU klasei!

Alytaus Jotvingių gim­na­zi­ja pa­si­rink­ta neat­si­tik­ti­nai – ji yra Vil­niaus Ge­di­mi­no tech­ni­kos uni­ver­si­te­to (VGTU) par­tne­rė, įgyvendinanti VGTU klasės projektą gimnazijoje. Universitetas įsipareigojo supažindinti mokinius su universitete vykdomomis studijomis, įdomesniais moksliniais tyrimais, suteikti naujausią informaciją apie bendrojo priėmimo sąlygas ir tvarką.

2017-05-30 pirmosios VGTU klasės 39-iems mokiniams buvo  įteikti VGTU klasės baigimo pažymėjimai, liudijantys universitete įgytas žinias. Mokinių pasveikinti ir pažymėjimus įteikti atvyko VGTU studentų priėmimo skyriaus specialistas, Medžiagų atsparumo katedros docentas  dr. Arūnas Jaras.

VGTU klasės gimnazistai, pristatydami atliktus fizikos laboratorinius darbus, teigė, kad įgijo naujų fizikos žinių, atliko ne tik laboratorinius darbus, bet ir klausė universiteto dėstytojų paskaitų,  vykdė bendrus užsiėmimus, dalyvavo VGTU organizuojamuose renginiuose. Mokiniai įgijo studento patirtį, kuria pasidalins su bendraminčiais gimnazijoje.

3b klasės mokiniai per šiuos mokslo metus išklausė 3 matematikos paskaitas. Doc. A. Kasparavičiūtė supažindino su „Optimizavimo” ir „Interpoliavimo” temomis, E. Paliokas pravedė paskaitą „Matematinė logika. Pagrindinės logikos operacijos. Teisybės lentelės”. VGTU matematikos paskaitos buvo įdomios ir naudingos, buvo rodoma, kaip galima pritaikyti įvairius uždavinių sprendimo metodus. Mokiniams buvo pateikta naujų, racionalių metodų, kurie padėjo įveikti sudėtingus uždavinius. Šios paskaitos buvo informatyvios, įgytas žinias galės pritaikyti gilindami matematikos žinias kitais mokslo metais.

3a klasės mokinių grupė taip pat prisijungė prie VGTU siūlomų veiklų moksleiviams. Universiteto laboratorijose atliko įdomius biochemijos eksperimentus, jų metu nustatė fermentinių reakcijų greitį, baltymų koncentracijas, ruošė mikrobiologines terpes, į kurias vėliau sėjo bakterijas. Mokiniai pagilino mokslinio metodo įgūdžius, mokėsi dirbti sudėtingais laboratoriniais prietaisais ir įranga, susipažino su akademine bendruomene bei universiteto teikiamomis galimybėmis.

Mokiniai taip pat išklausė ekonomikos paskaitas, atliko įvairius informacinių technologijų praktikos darbus.

Jotvingių gimnazijos mokytojos Ramunė Kazlauskienė, Irena Ribinskienė, Rasa Zubrickienė

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *