Lopšelio-darželio „Volungėlė“ vaikai klausėsi legendos apie Alytų

Prasidėjęs projektas „Dovana Lietuvai“, kurio tikslas – pasitinkant atkurtos Lietuvos šimtmetį kurti dovanas-gerus darbus vienas kitam, bendruomenei, miestui, valstybei, įkvėpė ir Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos Vidzgirio filialo darbuotojas. Jos kartu su įstaigos savanore, Alytaus Adolfo Ramanausko-Vanago gimnazijoje besimokančia Rūta Balčiūnaite pakvietė lopšelio-darželio „Volungėlė“ vaikus pasiklausyti legendos „Mirgrausėlė ir Alytis“. Be kita ko, visi jie kaimynai – įstaigos įsikūrę tame pačiame pastate.

Vėliau, tai, ką išgirdo, mažieji alytiškiai pavaizdavo savo piešiniuose. Juose jie įamžino ne tik Alytį ir Mirgrausėlę, bet ir valdovą Raimonį su blogaisiais kryžiuočiais.

„Šis mūsų renginys skirtas artėjančiai miesto gimtadienio šventei, kurią visi švęsime jau po poros savaičių. Labai džiaugiamės tokiais šauniais ir iniciatyviais jaunais Alytaus žmonėmis kaip Rūta, kuri dovanojo savo laiką bendruomenei ir noriai prijungė prie Lietuvos šimtmečiui skirto projekto „Dovana Lietuvai“,- sakė bibliotekininkė Rasa Armanavičienė.

Išskirtinė diena buvo ir legendą apie Alytų skaičiusiai pačiai Rūtai, kuri būtent šiandien, birželio 2-ąją, švenčia savo 18-ąjį gimtadienį. Po renginio ji sulaukė iš vaikų ne tik padėkų už šauniai praleistą laiką, bet ir gimtadienio sveikinimų.

Alytaus Jurgio Kunčino viešosios bibliotekos Vidzgirio filialo informacija

Nuotraukos R. Armanavičienės

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *