Druskininkų maudyklėse vanduo atitinka higienos normų reikalavimus

Vasaros sezono metu druskininkiečiai ir kurorto svečiai renkasi poilsį gamtoje bei pramogauja maudydamiesi ežeruose ir tvenkiniuose. Oficialus maudymosi sezonas trunka nuo birželio 1 iki rugsėjo 15 dienos. Atsižvelgiant į tai, Druskininkų savivaldybėje  kasmet siekiama užtikrinti saugią bei kokybišką maudynėms aplinką – sistemingai atliekami vandens kokybės tyrimai pagrindinėse savivaldybės maudyklėse, rūpinamasi, kad pastarosios atitiktų visus Lietuvos higienos normos HN 92:2007 „Paplūdimiai ir jų maudyklų vandens kokybė“ reikalavimus. Kaip informavo Druskininkų savivaldybės administracijos Asmens ir visuomenės sveikatos skyriaus vedėja-savivaldybės gydytoja Evelina Raulušaitienė, jau yra gauti pirmieji vandens kokybės tyrimai, kurie parodė, kad Druskininkų maudyklėse vanduo atitinka higienos normų reikalavimus. „Maudytis pamėgtose maudyklėse yra saugu. Vandens kokybės tyrimai bus reguliariai atliekami kas dvi savaites birželio, liepos, rugpjūčio mėnesiais iki rugsėjo 15 dienos“,  – sakė E. Raulušaitienė.

Tyrimai atlikti Vijūnėlės tvenkinio maudykloje, Ilgio ežere, Latežerio ežere, Alkos tvenkinyje, Avirio ežere, Ešerinio ežere.

Savivaldybės gydytoja taip pat atkreipė gyventojų ir kurorto svečių dėmesį, kad siekiant apsaugoti maudyklių vandens kokybę, maudynių vietoje negalima lesinti laukinių paukščių.

 

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *