„Poezijos pavasaris“ Alytuje

Pavasaris palengva užleidžia vietą vasarai. Tačiau apie jo pabaigą dar anksti kalbėti, nes tarptautinis „Poezijos pavasaris 2017″ aplankys ir mūsų miestą. Susitikimai su poetais ir muzikantais vyks gegužės 26 d., penktadienį.

Pagrindinis 53-tą kartą rengiamo tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris” dalyvis Alytuje – žinomas poetas, eseistas, žurnalistas Rimvydas Stankevičius. Šiemet pasirodė pati naujausia jo eilėraščių knyga Šermuonėlių mantija. O per visą savo kūrybinės veiklos laikotarpį poetas yra išleidęs daugiau nei dešimt skirtingo žanro knygų. Tai eilėraščių knygos Akis, Randas, Tylos matavimo vienetai, Laužiu antspaudą, Kertinis akmuo, eiliuota pasaka vaikams Pūgos durys. Rašytojo plunksnai priklauso ir esė knygelės – Diktantai sielai ir Betliejaus avytė. Už savo kūrybą  yra apdovanotas Julijono Lindės-Dobilo, Jurgos Ivanauskaitės, Jotvingių, Martyno Vainilaičio, Salomėjos Neries literatūrinėmis premijomis. O pernai  poetui buvo įteikta Lietuvos Respublikos Vyriausybės kultūros ir meno premija. Beje, Rimvydas Stankevičius – ir 2009 metų poezijos pavasario laureatas.

Žmonės gyvena tol, kol įstengia

Žengti vandens paviršiumi,

Myluot princeses iš pasakų knygų,

Drožt sau iš žodžių valstybę,

Sudygti iš po žiemos

Drauge su rugiais…

 

Bet vos tik tiksėjime,

Vos tik tikrovėj

Aptinka save, –

Sąskaitos, ligos, kurantai…

Kartu su poetu svečiuosis jaunosios kartos  aktorius Mindaugas Ancevičius, „žaidžiantis su lėlėmis” Kauno valstybiniame Lėlių Teatre bei vaidinantis „Domino” teatre. Televizijos žiūrovams geriau pažįstamas iš serialų „Giminės”, „Rojus Lietuvoje”. Tačiau aktorius vien darbu teatre ar filmavimosi aikštelėse nesitenkina. Jis groja ir dainuoja savo bei kitų autorių dainas, dažnas svečias bardų festivaliuose.  Alytuje Mindaugas muzikuos ir dainuos su bičiuliais muzikantais Mantvydu Leonu Pranuliu ir Kristupu Kmita.

Poezijos mylėtojus kviečiame 17 val. atvykti į Antano Jonyno memorialinį muziejų (Liškiavos g. 17). Muziejaus sode vyks poezijos skaitymai, pavasarių paroda po žydinčiomis obelimis, muzikavimai ir arbata.

Susitikime poezijos skaitymuose!

Antano Jonyno memorialinio muziejaus informacija

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *