Alytiškės nemokamai kūno formas dailina šokdamos aerobiką

Kiekvieną ketvirtadienį dešimtys įvairaus amžiaus alytiškių skuba į Alytaus visuomenės sveikatos biurą, kur vyksta nemokami aerobikos užsiėmimai – „Dance fitness“ treniruotės. Juos veda šios įstaigos sveikatos stiprinimo specialistė, aerobinės gimnastikos ir Alytaus krepšinio klubo „Dzūkija“ šokėjų trenerė Loreta Spitrytė.

Vienoms tai yra būdas padailinti kūno linijas, kitoms – poilsis nuo rutinos, galimybė pabendrauti, susirasti bendraminčių ir gerai praleisti laiką. „Pagrindinis šių treniruočių tikslas – įtraukti kuo daugiau alytiškių į sveiką gyvenseną, sportą, šokį, aktyvų gyvenimo būdą ir suteikti galimybę sveikatintis nemokamai,- sako L. Spitrytė.

„Dance fitness“ – tai vidutinio intensyvumo aerobikos žingsnelių, geros muzikos ir raumenų stiprinimo derinys. Tai besikartojantys pratimai, kurių metu dirba visi kūno raumenys. Treniruotės didina aktyvumą, mažina stresą, gerina širdies veiklą, ištvermę, lankstumą, padeda sustiprinti kaulus. Aerobika apskritai mažina nutukimo ir diabeto rizikas, cholesterolio kiekį kraujyje, stabdo organizmo senėjimo procesus, reguliuoja kraujo spaudimą, pulso dažnį“.

Norite prisijungti ir Jūs? Treniruotės vyksta kiekvieną ketvirtadienį 17.45 val. Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biure, Daugų g. 5a. Tiesa, prieš tai būtina registracija telefonu: 8 315  51 613. Einant šokti su savimi reikėtų turėti sportinę aprangą ir avalynę, buteliuką vandens troškuliui numalšinti ir, žinoma, gerą nuotaiką.

„Treniruotes organizuosime tiek, kiek matysime, kad yra poreikis. Kadangi mūsų biuro salė nėra didelė, o norinčiųjų sportuoti vis daugėja, vasaros metu treniruotes planuojame perkelti į Jaunimo parką“,- priduria L. Spitrytė.

Portalo dzukijosveidas.lt informacija

Nuotraukos iš L.Spitrytės archyvo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *