Dienos pietūs Alytuje: kas, kur ir už kiek?

Deivido Tymuko nuotr.

Daugiau kaip du trečdaliai apklausoje dalyvavusių dzukijosveidas.lt skaitytojų tvirtina, jog darbo dienomis dažniausiai pietauja namuose arba tiesiog darbo vietoje. 18 proc. apklausos dalyvių pietus valgo kavinėse, o 17 proc. – nepietauja išvis.

Štai pavyzdžiui šalies didmiesčiuose kompleksiniai pietūs vidutiniškai kainuoja 5-6 eurus, tuo tarpu portalas dzukijosveidas.lt pasidomėjo, kiek plačiai atverti pinigines už skanius ir sočius pietus reikia Dzūkijos sostinės kavinėse ir restoranuose.

Restorane „Sky Lounge“ rimtai papietauti galima piniginėje teturint kiek daugiau nei 3 eurus. Jų pakaks dubenėliui dienos sriubos ir vadinamajam „antram“ patiekalui iš mėsos, varškės ar bulvių. Dienos sriuba restorane „Sky Lounge“ kainuoja 0,7 euro, o įvairūs mėsos patiekalai – 2,7 euro, nesvarbu, tai „Kijevo“ kotletas ar grilyje kepta sprandinė. Porcija šaltibarščių su karštomis bulvėmis atsieis 1,2 euro, o dzūkiškos bandos – 2,4 euro. Norite kažko lengvo ir sveiko? Lėkštė salotų su tunu arba vištiena čia kainuoja 2,5 euro.

„Dzūkų alaus restorane“ sočiai pavalgyti galima už maždaug 4 eurus. Dubenėlis dienos sriubos čia kainuoja 1,2 euro, o „antras“ patiekalas – apie 3 eurus. Už lazaniją sumokėsite 2,8 euro, o kalakutienos troškinį – 3 eurus. Pageidaujate kažko sotesnio? Porcija šašlykaų „Dzūkų alaus restorane“ jums kainuos 3,5 euro, tiek pat atsieis ir krosnyje kepta itališka pica ar grilyje pačirškinta kiaulienos karka. Salotų kainos čia svyruoja nuo 2,9 iki 3,5 euro, priklausomai nuo to, kas puikuojasi lėkštėje – mocarelos sūris su pomidorais ar lašiša.

Už tokią pat 4 eurų sumą galima papietauti ir „Dzūkų svetainėje“. Dubenėlis dienos sriubos čia kainuoja 1,2 euro, trintos daržovių sriubos – 1,8 euro. Dauguma „antrųjų“ patiekalų kainuoja 2,8 euro, nesvarbu, jie pagaminti iš mėsos ar bulvių, tai vištienos blauzdelių kepsnys ar apkepti cepelinai. Tiek pat „Dzūkų svetainėje“ atsieis ir lėkštė salotų. Kiek brangiau sumokėsite, jei pietums rinksitės, pavyzdžiui, kalakutienos arba jautienos maltinius su įvairiais padažais. Šių patiekalų porcijos kainuoja apie 3 eurus.

Picerijoje „Palermo“ sukirsti dienos picą galite teturėdami 2,2 euro. Dienos sriuba čia kainuoja 1,2 euro, o „antrąjį“ patiekalą iš mėsos suvalgysite už 2,8 euro. Būtent tiek kainuoja vištienos maltinis arba, tarkim, žemaičių blynai. Mėgstantys sočiau pavalgyti, gali sukirsti porciją cepelinų arba jautienos guliašo, kurių kaina siekia 3 eurus. Įvairių salotų kainos šioje picerijoje svyruoja nuo 2 iki 2,7 euro, priklausomai nuo to, kas tarp žalumynų – lašiša, mocarelos sūris ar traški šoninė.

Vienas komentaras apie “Dienos pietūs Alytuje: kas, kur ir už kiek?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *