Piliakalnio progimnazijoje svečiai iš Latvijos

„Nordplus” jaunimo programos projektas tęsiasi ir gegužės 16-18 dienomis sulaukėme svečių – projekto „Išmintis žvakės šviesoje” partnerių – savo mokykloje. Atvyko 30 mokinių ir trys mokytojai. Kaip ir susitikimo Latvijoje, taip ir Lietuvoje, Piliakalnio progimnazijoje, buvo dalijamasi įspūdžiais apie perskaitytą latvių literatūrą. Mokiniai ir mokytojai parengė užduotis iš perskaitytų laviškų knygų, teisingai atsakę į klausimus, atlikę užduotis, buvo apdovanoti.
Smagiai praleistas laikas: kelionė į Kauną, ekskursija po Alytų, edukaciniai renginiai, diskoteka, koncertai mokykloje. O kiek dar džiaugsmo teikė susitikimas su senais draugais (nes juk kovo mėn. buvo išvyka į Kekavos privačią mokyklą),    atradimas naujų draugų, turiningai ir linksmai praleistas laikas.
Susitikimai turėjo labai didelę patyriminę reikšmę – gyvenimas šeimose skatino drąsą ir pasitikėjimą savo jėgomis, lavino kalbinius ir bendravimo gebėjimus. Labai džiugu, kad tėveliai labai prisidėjo prie projekto, priimdami latvių vaikus gyventi savo šeimose, budėjo diskotekoje.
Kiekviena patirtis yra svarbi pamoka, kiekvienas sutiktas žmogus yra turtas ir vertybė. Na, o atsisveikinant verkė tiek latviai, tiek lietuviai. Išsiskirdami
Džiaugiamės, kad  projekto ,,Išmintis žvakės šviesoje” metu turėjome puikią galimybę daugiau susipažinti su artimiausia kaimyne Latvija, jos kultūra ir literatūra, o taip pat pristatyti Lietuvą, ypač gimtąjį Alytų.

Piliakalnio progimnazijos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *