Alytaus „Girinuko“ lopšelyje-darželyje „apsigyveno“ pasaka

„Šiandien susirinkome į ypatingą šventę, nes mūsų darželyje „apsigyveno” pasaka”, – tokiais žodžiais susirinkusius į projekto pristatymą pasveikino darželio-lopšelio „Girinukas” direktorės pavaduotoja Daiva Markovienė. Šią pasaką  sukūrė dailininkė alytiškė Vilma Tacionytė-Alberola, dvi savaites trukusio projektinio darbo rezultatais nudžiuginusi ne tik vaikučius, jų tėvelius, bet ir visą bendruomenę.

Darželio sienos atgijo nutapytais zuikučiais, ežiukais, lapiukais, boružėlėm, pelėdžiukais, išdykusiais nykštukais, žemuogėlėm, drugeliais… Idėja ištapyti sienas pagal garsaus alytiškio poeto Anzelmo Matučio eilėraščius kilo įgyvendinant Erazmus+ programos projektą „Mokinių skatinimas aktyviam pilietiškumui Europoje”. Dailininkei buvo pasiūlyta sukurti kūrybinį darbą darželiui įtraukiant ir miesto mokinių tarybų mokinius. Jotvingių gimnazijos mokinės Lauryna ir Milda talkino įgyvendinant menininkės viziją, mokėsi freskos tapymo paslapčių, joms buvo patikėta nutapyti personažą lapiuką. „Buvau įkvėpta tos geros erdvės ir vaikų ir viso personalo nuotaikos, o ji buvo pavasariškai žaisminga. Ir iš tos nuotaikos sukūriau pasaką ant sienų”, – pasakoja Vilma.

Alytiškė dailininkė Vilma Tacionytė-Alberola, kažkada mokiusis 1-oje vidurinėje mokykloje ir pamilusi prancūzų kalbą ir kultūrą, jau 22 metai kaip gyvena Prancūzijoje netoli nuostabaus Lyon miesto ir tiek pat laiko ten dirba dailininke-dekoratore. Tai nuostabus amatas, leidžiantis kurti bet kokiame pasaulio kampelyje. Jos darbų yra ne tik Prancūzijoje, bet ir Vokietijoje, Ispanijoje, Italijoje, Maroke… O šiandien, galima pasidžiaugti ir Alytuje. Vilma kuria interjerus, eksterjerus, apipavidalina vitrinas, tapo paveikslus, piešia freskas. „Ar galėjau tikėtis, kad po tiek metu grįšiu į savo gimtąjį miestą ir jam kursiu. Dienos su teptukais prabėgo labai greitai, nestokojau dėmesio iš nuostabaus kolektyvo – ačiū už nuoširdumą, jūsų dėka pasijaučiau sugrįžusi namo, tai labai vertinu, – sako dailininkė. „O Alytų atradau iš naujo! Dinamiškas, žalias, atsinaujinęs miestas ir lyginant su kitais mano lankytais užsienio miestais jis turi nenusakomą, bet jaučiamą ramybę. Mieli mano gimtojo miesto žmonės, išsaugokite tai, puoselėkite ne tik dėl savęs, bet ir dėl tokiu kaip aš – sugrįžtančių, pasiilgstančių savo prisiminimu…”

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *