Tęstinis projektas „SUPasi vasara“ Simno specialiojoje mokykloje

Gegužės 16 d. tęstinis projektas „SUPasi vasara“ Alytaus rajono ugdymo įstaigų mokinius pakvietė į Simno specialiąją mokyklą. Šios dienos renginio „Kalbėk laisvai, dainuok lengvai“ tikslas – mokytis kalbėti, bendrauti, pažinti, realizuoti save įvairiose veiklose ir patirti geras emocijas.

Į mokyklą atvyko dalyviai iš Simno, Krokialaukio, Miroslavo gimnazijų, Kumečių, Alovės, Alytaus miesto Dzūkijos pagrindinių mokyklų. Alytaus rajono logopedų ir specialiųjų pedagogų metodinio būrelio narių dėka šis projektas į mūsų mokyklą atkeliauja jau antrą kartą. Sveikindama susirinkusius projekto dalyvius direktorė Janina Žeimienė pasidžiaugė, kad projekto veiklų metu moksleiviai turės galimybę susirasti naujų draugų, kurti, mokytis ir kartu patirs gerų įspūdžių.

Projekto organizatorė logopedė Rimutė Cibulskienė, supažindinusi su dienos programa, paragino visus mokinius daugiau bendrauti, kalbėti, pažinti ir visiems kartu mokytis būti kūrybiškais bei produktyviais.

Įvairias kūrybines veiklas organizavo Simno specialiosios mokyklos specialiosios pedagogės Rimanta Česnulevičienė, Daiva Ūselienė, Vilija Čeplinskienė, Jurgita Gumauskienė, Zofija Jakubauskienė. Jos su savo mokiniais ir mokyklos svečiais kūrė koliažą „SUPasi vasara“, paveikslus „Spalvų simfonija“ ir „Gėlių pieva“, rėmelį fotosesijoms. Spalvotų miniatiūrų piešimas ant žiedlapių visus sutelkė kolektyviniam darbui. Kiekviename žiedlapyje vaikai pavaizdavo savo pasaulį. Vėliau iš šių žiedlapių buvo sukurta stilizuota gėlė „Žydintis vaikų pasaulis“.

 

Mokyklos Vaikų darbų galerija nušvito naujomis spalvomis ir atspalviais. Tai suteikia viltį laukti naujo sezono, bendrų projektų ir jų įgyvendinimo ateityje. Šios vasariškos dienos nuotraukos papildys projekto „SUPasi vasara“ renginių istoriją, kuri tęsiasi nuo 2010 metų.

Alytaus r. Simno specialiosios mokyklos informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *