Dešimtokė − Nacionalinės teisinių žinių olimpiados laimėtoja

Gegužės 18 d. Lietuvos Respublikos teisingumo ministerijoje vyko Nacionalinės teisinių žinių olimpiados iškilminga apdovanojimų šventė, kurioje paskelbti ir apdovanoti geriausi 2017 metų olimpiados dalyviai, 9-12 klasių mokiniai.

Sveikinimo žodį šventės dalyviams tarė Milda Vainiutė, Lietuvos Respublikos teisingumo ministrė, ir prof. dr. M. Romerio universiteto Teisės fakulteto dekanė Lyra Jakulevičienė, Lietuvos advokatūros advokatų tarybos pirmininkas prof. dr. Ignas Vėgėlė.

„Manau, jums dabar tikrai nekyla klausimas, kam reikalingos teisinės žinios. Žinodami savo teises ir pareigas, galite labiau padėti sau ir kitiems. Ir tokie žmonės labai reikalingi mūsų visuomenei, nes jie yra reiklesni, atsakingesni ir aktyvesni”, − susirinkusiems mokiniams sakė teisingumo ministrė M. Vainiutė.

Vėliau vyko diskusija ,,Visuomenės dalyvavimas teisėkūroje‘‘. Diskusijoje dalyvavo teisinių institucijų ir visuomenės atstovai.

Džiaugiamės, kad Alytaus Vidzgirio pagrindinės mokyklos 10a klasės mokinė Gerda Žvirblytė (istorijos mokytojas metodininkas Petras Karčiauskas) pateko į šalies geriausiųjų dešimtuką ir užėmė ketvirtą vietą. Gerdai buvo įteiktas diplomas ir atminimo dovanėlės už sėkmingą dalyvavimą Nacionalinėje teisinių žinių olimpiadoje.

Sveikiname Gerdą Žvirblytę ir linkime sėkmės dar ne vienoje olimpiadoje. Tegul įgytos teisinės žinios būna svarbios sėkmingam mokymuisi ir tolesniam gyvenimui šiuolaikinėje visuomenėje.

Milda Vilkelytė, Vidzgirio pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *