Alytaus rajono valdžia pristatė nuveiktus darbus

Alytaus rajone sumažėjo socialinių pašalpų ir įvairių kompensacijų gavėjų. Nors mažiau čia ir bedarbių, tačiau jaunų žmonių nedarbas išlieka opi problema. Šiuos ir kitus svarbius Alytaus rajono rodiklius apibūdino meras Algirdas Vrubliauskas, ketvirtadienį tarybos posėdžio metu pristatęs savo ir tarybos 2016-ųjų metų veiklos ataskaitą. Jis pasidžiaugė kai kuriais gerėjančiais rodikliais, tačiau savivaldybės administracijos darbą įvertino tik aštuonetu. „Iki labai gerai ir puikiai dar trūksta, yra kur pasistengti“,- sakė Alytaus rajono vadovas.

Lyginant su ankstesniais metais, 2016 m. socialinės pašalpos gavėjų buvo 330 mažiau, o išlaidos pašalpoms mokėti sumažėjo beveik 420 tūkst. eurų. Anot A. Vrubliausko, pradėjus griežčiau kontroliuoti piniginės socialinės paramos teikimą, socialinės pašalpos skirstomos tikslingiau ir veiksmingiau. Apskritai 2014–2016 metus socialinės pašalpos gavėjų Alytaus rajone sumažėjo 65 proc.

2016 m. įvairios kompensacijos skirtos 430 asmenų, jiems išmokėta 76 tūkst. eurų. Lyginant su ankstesniais metais, lėšų poreikis kompensacijoms mokėti sumažėjo 20 proc., tai yra 19 tūkst. eurų.

Nors nedarbas Alytaus rajono savivaldybėje nuo 2016 m. pradžios sumažėjo 2,5 proc., tačiau ir toliau išlieka aukštesnis už šalies vidurkį. 5 proc. sumažėjo ilgalaikių bedarbių, bet jaunimo nedarbas išlieka nemenka problema. Praėjusių metų pabaigoje buvo užregistruota 2011 bedarbių, iš jų jaunimo nuo 16 iki 29 metų amžiaus – 312. Nors mažėjantis nedarbas – teigiamas rodiklis, tačiau tam įtakos turi jaunų žmonių skaičiaus mažėjimas ir emigracija, kas nėra geras reiškinys.

Ingrida Surdokaitė

 

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *