Lazdijų rajono konservatorių rietenos: postą paliko savivaldybės administracijos direktorius

Lazdijų raj. savivaldybės nuotr.

Iš pareigų savo noru pasitraukė Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktorius Audrius Klėjus. Šiandien vykusiame posėdyje taryba patenkino jo prašymą – 13 balsavo „už“, 1 – „prieš“, 9 – susilaikė. Kaip portalui dzukijosveidas.lt sakė pats A. Klėjus, dirbti, kuomet nėra mero pasitikėjimo, neįmanoma, todėl palikti postą apsisprendė ilgai nedvejojęs.

„Jei meras pasako, kad nemato galimybės kartu dirbti toliau, tai reiškia, kad jos nėra. Neesu iš tų žmonių, kuris nagais įsitvėręs laikytųsi kažkokio posto“,- sakė šiuo metu atostogaujantis A. Klėjus. Kaip žinia, administracijos direktoriaus pareigos yra politinio pasitikėjimo valstybės tarnautojo postas. Jas po mero Artūro Margelio siūlymo ir tarybos daugumos pritarimo A. Klėjus pradėjo eiti 2015-ųjų gegužę.

Kokia katė perbėgo dviejų konservatorių kelią galima tik spėlioti, apie tai paklaustas A. Klėjus prakalbo apie konkurencijos baimę. Be to, balandžio 28 dieną vykusiame Lazdijų rajono savivaldybės tarybos posėdyje nebuvo patvirtinta praeitų metų jo kaip administracijos direktoriaus darbo ataskaita nors ji mažai kuo skyrėsi nuo paties mero A. Margelio veiklos ataskaitos. Tuomet pats meras balsuodamas susilaikė.

„Tarybos komitetuose jai buvo pritarta, koalicijos partneriai susitikę dieną prieš jai taip pat neturėjo priekaištų. Kodėl per naktį kardinaliai viskas pasikeitė – klausimas kyla ir man. Tai negarbingas žaidimas“,- dėstė valdininkas.

Kalbama, kad pasitraukus iš administracijos direktoriaus pareigų jam pasiūlyta užimti vyriausiojo gydytojo pavaduotojo postą Lazdijų ligoninėje, tačiau A. Klėjus to nei paneigia, nei patvirtina. „Pirmiausia noriu atsigauti po tokio apdrapstymo purvu ir desperatiško mero elgesio mano atžvilgiu, po to – matysiu. Turiu rankas ir kojas, kažkokį darbą tikrai susirasiu“,- sakė A. Klėjus.

Pareigų jis neteks nuo birželio 15 dienos, o iki tol atostogaus. Laikinai Lazdijų rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas vykdys administracijos direktoriaus pavaduotoja Justina Greblikaitė.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *