Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijoje surengtas tradicinis bėgimas

Gegužės 12-ąją Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijoje vyko šventė: buvo surengtas tradicinis bėgimas Krokialaukis–Daugirdai ir švenčiama Gimnazijos diena. Direktorė Idalija Šukevičienė, pradėdama šventę, pasidžiaugė, kad kiekvienais metais Gimnazijos dienos renginiai prasideda jau tradiciniu tapusiu bėgimu, skirtu dukart moterų rankinio olimpinių žaidynių čempionei, Alytaus rajono garbės pilietei Aldonai Česaitytei-Nenėnienei atminti. Šeštus metus iš eilės 3 kilometrų distanciją Krokialaukis–Daugirdai įveikia esami ir buvę gimnazijos mokiniai, vienas jų – Remigijus Kančys, lengvaatletis, vienas geriausių ilgų distancijų bėgikų, dalyvavęs 2016 metų Rio de Žaneiro (Brazilija) vasaros olimpinėse žaidynėse, bei jo sesuo – Lietuvos kūno kultūros universiteto absolventė, būsimoji sporto trenerė – Loreta Kančytė. Bėgime dalyvavo ir svečiai iš Santaikos kaimo, Prienų rajono, Balbieriškio miestelio, mokinių tėvai. Visi bėgikai įveikė 3 km distanciją ir kartu su sportininkės (Aldonos Česaitytės-Nenėnienės) gimtojo kaimo gyventojais pabuvo prie jos vaikystės namų – pagerbė jos atminimą.

Renginyje dalyvavęs Alytaus r. savivaldybės administracijos Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vyr. specialistas J. Žemaitis visiems palinkėjo ištvermės, pergalės džiaugsmo bei visiems renginio dalyviams gyventi sveikai – sportuoti. Be to, jis paminėjo, kad Alytaus rajono savivaldybės administracija finansiškai remia sportines iniciatyvas bei renginius. Šiam renginiui irgi buvo skirta 140 Eur jaunųjų sportininkų motyvacijai skatinti. Krokialaukio seniūnijos seniūnas R. Jarmala pasidžiaugė, kad kasmet savo jėgas išbando vis daugiau ir daugiau jaunųjų sportininkų. Verslininkas R. Liegus ir Krokialaukio parapijos klebonas G. Steponaitis visiems linkėjo ištvermės bei stiprybės.

Svarbus dienos akcentas – Gimnazijos dienai skirtos veiklos. Ne visi mokiniai yra sportininkai, todėl savo gebėjimus galėjo realizuoti įvairiose veiklose. Šiais metais atskirų klasių mokiniai atliko projektinius darbus: „Pavasariniai žiedai“, „Svajonių mokykla“, „Santarvės apyrankė“, „Aš galiu“, „Gimnazija praeityje – gimnazija šiandien“, „Šoka visa gimnazija“. Ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo grupės vaikai bei pradinukai visas gimnazijos erdves išpuošė pagamintomis įvairiaspalvėmis gėlėmis, 5 ir IIg klasės mokiniai pristatė savo svajonių gimnazijos modelį, šeštokai pagamino daugiau negu 160 „Santarvės“ apyrankių, septintokai pristatė savo klasės stiprybes ir galimybes, IIg klasės mokiniai su aštuntokais surengė mini protmūšį apie gimnaziją, IIIg klasė parengė sportinio šokio choreografiją ir išmokė šokti visus dalyvius, na, o IVg klasė rūpinosi, kad veiklose būtų saugu ir gamino kareivišką košę, kuria vaišinosi visi šventės dalyviai.

Apibendrindama dienos renginius direktorė Idalija Šukevičienė apdovanojo greičiausius bėgikus: Andrių Piličiauską (IIg. kl. mok.), Nerijų Pavilonį (Ig. kl. mok.), Mantą Mickevičių ir Gustą Guduką (7 kl. mok.), Tautvydą Dabašinską (5 kl. mok.), suaugusiųjų grupėje – Tomą Pikūną, Tomą Juškevičių, Ausmą Brusokienę. Padėkos raštais buvo įvertintos ir atskiros klasės už kūrybiškumą, iniciatyvumą rengiant šventę ir įgyvendinant dienos projektus.

Janina Šiupšinskienė, Krokialaukio Tomo Noraus-Naruševičiaus gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *