Alytuje vyks “burbulinio” futbolo turnyras!

Penktadienį A.Matučio sporto bazėje vyks Sporto šventė skirta Romos sutarties 60 metų sukakčiai paminėti. Ši Alytaus Europe Direct informacijos centro organizuojama šventė yra tęsinys Europos dienos renginio, kuris vyko Alytaus mieste praėjusią savaitę.

Sportas ir kita fizinė veikla yra neatsiejama milijonų europiečių gyvenimo dalis.  Sportas yra ir viena pagrindinių ES programos „Erasmus+“, kuria skatinamas bendradarbiavimas, dialogas ir dalyvavimas, dalių. Europos Komisijos nuomone,sportas svarbus nes dėl jo gerėja fizinė ir psichinė savijauta, sportas atlieka šviečiamąją funkciją ir juo propaguojamos pagrindinės socialinės vertybės, bei sutelkia bendruomenes.

Europos komisija su programa „Erasmus +” remia ne tik profesionalų sportą, bet ir megėjų. Užtat ir šiai sporto šventei ruošiamos tokios rungtys, kuriose galėtų dalyvauti ir profesionalas, ir sportininkas mėgėjas ar visai nesportuojantis žmogus.

Pagrindinis sporto šventės akcentas „Burbulinis futbolas“. Komandos žais tarsi įprastą futbolą, tačiau kiekvienas žaidėjas bus įlindęs į plastikinį burbulą. Šio žaidimo tikslas – įmušti įvartį į priešininkų vartus, tačiau tam nereikia didelio fizinio pasiruošimo ar gilių įgudžių sporte, kaip įprastiniame futbole.  Galima griauti, versti, stūmti – daryti viską, kad laimėti, nebijant sužaloti ar susižaloti. Burbulinis kostiumas suteikia visapusišką apsaugą, todėl žaisti gali įvairaus amžiaus vyrai ir moterys, bei vaikai. Iš pažiūros skaudus griūvimas tampa didžiule juoko doze. Įspūdžiai dar ilgai išliks jūsų atmintyje.

Bus apdovanoti tiek šios rungties, tiek ir kitų papildomų rungčių laimėtojai. Gausiausios sirgalių komandos taip pat bus apdovanotos. Sporto šventės nuostatus ir komandos registracijos formą rasite paspaudę ant šios nuorodos.

Organizatoriai laukia visų gegužės 19 dieną 16 val. A.Matučio sporto bazėje vyksiančioje Sporto šventėje. Dalyvavimas nemokamas.

 

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *