Alytaus miesto savivaldybės fojė papuošė paroda

Gegužės 15 d. Alytaus miesto savivaldybės pirmasis aukštas pražydo gėlėmis, nusispalvino įvairiaspalvėmis mandalomis iš vilnos, pasipuošė įvairiais molinukais – juos sukūrė Alytaus „Sakalėlio” pradinės mokyklos mokiniai. Parodos „Vilnos sutartinių ratai” ir „Molinukai” pradžią vainikavo Alytaus „Sakalėlio” pradinės mokyklos 2 c klasės mokinukai su muzikos kūrinėliais – „Mokyklos istorija” ir instrumentiniu kūriniu (vadovė muzikos mokytoja metodininkė Reda Vokietaitienė).

Parodos idėjos autorė, mokinių neformaliojo švietimo vadovė – pradinių klasių mokytoja metodininkė Lijana Gudaitienė. Mokytoja Lijana džiaugiasi, kad mažųjų „sakaliukų” rankomis sukurti darbeliai – tai jų kūrybiškumo, lakios vaizduotės, miklių rankyčių darbo rezultatas. Darbeliai iš vilnos ir molio skleidžia šilumą, dvelkia ryškiomis pavasario spalvomis. Juk kiekviename vilnos ar molio kūrinėlyje vaikai įdėjo savo vaikiško pasaulio dalelę: kas meilės gėlėms lašelį, kas lietuviško krašto gamtos lopinėlį, kas senovinį ženklą-ornamentą spalvų fone. Moliniai darbeliai – dekoratyviniai ir praktinio pobūdžio su tautodailės elementais.

Parodos pažiba ir didžiausią įspūdį parodos dalyviams ir svečiams paliko kolektyvinis mokinių darbas – kilimas „Ramybė”, padarytas iš daugybės įvairiausių  veltų gėlių žiedų.

Paroda eksponuojama iki birželio 1 dienos, kviečiame apsilankyti.

 

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *