Pianistas Petras Geniušas: „Visada norėjau, bet dabar dar labiau norėsiu sugrįžti į Alytų“

Vienas brandžiausių ir talentingiausių Lietuvos menininkų, legendinis pianistas Petras Geniušas, daugelio konkursų laureatas, tarptautinių žiuri narys, įvairių meninių projektų iniciatorius, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos, Londono karališkosios muzikos akademijos ir kitų garsių muzikinio ugdymo institucijų užsienyje dėstytojas, atlikėjas, šiuo metu gyvena tarp Škotijos ir Lietuvos.

Šalia nuolatinės koncertinės veiklos Lietuvoje Petras Geniušas pelnė tarptautinį pripažinimą savo pasirodymais daugiau kaip keturiasdešimtyje šalių, koncertavo garsiausiose pasaulio koncertų salėse – Sankt Peterburgo filharmonijos Didžiojoje salėje, Linkolno centro „Alice Tully” ir „Avery Fisher” salėse Niujorke, Tokijo „Geijitsu Geikijo” ir Vienos „Musikverein”.
Paskutiniaisiais mėnesiais koncertiniame pianisto Petro Geniušo maratone pasaulio garsiausios salės keičiasi kaip kaleidoskopas – Škotija, Lenkija, Vengrija, LDK valdovų rūmai Vilniuje, Užutrakio dvaro rūmai ir Alytaus muzikos mokykla.
Pilnutėlėje Muzikos mokyklos salėje rečitalio metu skambėjo skambėjo Franzo Liszto, Ludwigo van Beetthoveno, Bélos Bartóko, Frédérico Chopino ir Philipo Glasso kūriniai.
Petras Geniušas neslepia savo susižavėjimo Alytumi, ne tik kaip savo senelių gimtuoju kraštu, bet ir tuo, kad čia, Muzikos mokykloje, Justinos Gringytės labdaros ir paramos fondo, verslo klubų – Alytaus „Rotary”, „Zonta”, Dzūkijos LIONS – iniciatyva, paremiant Alytaus miesto savivaldybei, pavieniams rėmėjams įsigytas koncertinis fortepijonas. Mokyklos svečių knygoje jis parašė: „Kaip smagu, kad mano mylimas Alytus, iš kur kilę mano seneliai, visiems „nušluostė nosį” ir įsigijo tokį nuostabų fortepijoną. Visada norėjau, bet dabar dar labiau norėsiu čia sugrįžti!”
Apie pakylėtą savijautą, kuomet penktadienio vakarą gali niekur neišvažiuodamas, čia pat, Alytuje, pasiklausyti prabangiu fortepijonu legendinio pianisto Petro Geniušo atliekamos Philipo Glasso muzikos, kalbėjo Alytaus miesto vicemeras Tautvydas Tamulevičius, kuris yra aistringas šio kompozitoriaus muzikos gerbėjas.
Pasibaigus pianisto Petro Geniušo koncertui, Alytaus muzikos salėje Petro Geniušo koncerto globėjas LIONS klubo Alytaus skyriaus prezidentas Andrius Stasiukynas trijų verslo klubų (Alytaus „Rotary”, „Zonta”, Dzūkijos LIONS) vardu kreipėsi į Muzikos mokyklos bendruomenę ir pranešė džiugią žinią, kad šeši daugkartiniai tarptautinių ir šalies konkursų laureatai apdovanojami, apmokant kitų mokslo metų jų tėvų mokestį už neformaliojo švietimo paslaugas Muzikos mokykloje. Tai Gabija Gudeliauskaitė (smuikas), Joris Gudelevičius (saksofonas), Vilė Peleckytė (akordeonas), Rugilė Reškevičiūtė (fortepijonas), Nedas Žukevičius (akordeonas), Ūla Maselskaitė (fortepijonas).

 

Alytaus miesto savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *