Varėnos krašto bendruomenę sujungs didelė sporto šventė

Varėna turi didelių ambicijų ir pretenduoja tapti sportiškiausiu miestu! Apie tai liudija ne tik intensyviai čia vykstantys įvairiausi sportiniai renginiai, bet ir kitą šeštadienį, gegužės 20-ąją, šalia Varėnos sporto centro esančiame miesto stadione bei sporto aikštynuose nuo pat ryto simbolinius vartus vasaros sportui atversianti įvairiomis sporto šakų varžybomis bei kultūrine programa gausi didelė sporto šventė. Ši teritorija drauge su dideliu traukos centru tapusiu naujuoju Varėnos baseinu pamažu tampa sportiniu mini miesteliu, ir tuo įsitikins į renginį atėję žiūrovai. Jie pamatys ne tik daug intriguojančių dvikovų sporto aikštelėse, bet ir patys galės sudalyvauti sporto varžybose, o šventės dalyviams nuobodžiauti tikrai neleis šmaikštusis renginių vedėjas Vytaras Radzevičius.

Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta sako, kad tokios šventės Varėnos kraštui labai reikia, ir tikisi, kad ji taps tradicine. „Mes turime daug sportuojančių ir gerų rezultatų pasiekiančių varėniškių, Lietuvoje garsių sporto žvaigždžių. Ši šventė -galimybė jas pamatyti, su jomis pabendrauti. Taip pat varėniškiams patiems sudalyvauti ir turiningai praleisti savaitgalį su šeima, draugais. Juk mes patys galime sukurti šventės nuotaiką dalyvaudami joje. Norime pasiūlyti renginių įvairovę, kad šventė būtų tikrai įdomi ir laukiama. Kviečiu visus Varėnos krašto gyventojus bei svečius su šeimomis, draugais, giminaičiais atvažiuoti ir dalyvauti. Tikrai nesigailėsite!”, – tikina meras A. Kašėta.

Varėnos sporto centro sportinės veiklos projektų vadovas Rolandas Markinas, pasakodamas apie organizuojamą didžiausią Varėnos rajono sportinį renginį, pažymi, jog šios sporto šventės idėja ir tikslas – suburti sportuojančią Varėnos krašto bendruomenę, dar labiau sužadinti varėniškių susidomėjimą sportu, paskatinti aktyviai ir produktyviai leisti laisvalaikį sportuojant. „2017-ieji Lietuvoje paskelbti sporto metais. Mes, varėniškiai, taip pat norime juos pažymėti surengdami masinį, išskirtinį sporto renginį. Juk sportas – maloni ir džiugi veikla, sveikatos ir stiprybės šaltinis. Mūsų šventė apjungia visas sporto šakas, kokias tik praktikuojame rajone. Turime puikiai sutvarkytą sporto bazę ir siekiame, kad ji būtų maksimaliai išnaudojama. Svarbiausia, kad į renginį atėję žiūrovai pamatys ne tik daug intriguojančių dvikovų sporto aikštelėse, bet ir patys galės sudalyvauti sporto varžybose. Tikimės, kad joje sudalyvavę varėniškiai labiau pamėgs sportą, o jauni žmonės, pasižiūrėję, kaip joje dalyvauja ir rungtyniauja profesionalūs sportininkai ir sporto entuziastai, pasirinks kokią nors sporto šaką ir patys sieks sportinių aukštumų. Šventėje laukiame ir mažų, ir jaunų, ir senjorų – juk pradėti sportuoti niekada nevėlu”, – kviečia R. Markinas.

Šventės įžanginė dalis – Varėnos miesto stadione vyksianti masinė kinų gimnastikos -„Taichi” – pamoka, kurioje aktyviai dalyvauti ir apšilti kviečiami visi varėniškiai ir svečiai. Po šios kūną bei sielą išlaisvinančios mankštos Varėnos miesto stadiono prieigose nugriaudės baikerių paradas.

Šventę pradės ir jos dalyvius sveikins Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta. Po iškilmingo šventės atidarymo visų varžybų startui signalą duos renginio vedėjas V. Radzevičius. Tądien miesto stadione gerą pusdienį vyks įvairių sporto šakų varžybos. Čia krepšinio aikštelėje susirungs Varėnos veteranai ir LR Seimo nariai. Vyks 3×3 krepšinio rungtynės. Kiti rajono sportininkai jėgas išbandys žaisdami 4×4 pliažo tinklinį. Lietuvos sporto žurnalistų federacijos bei rajono įstaigų ir organizacijų futbolininkai rungsis 5×5 futbolo varžybose. Vaikų komandos iš Varėnos, Alytaus, Eišiškių, Vilniaus žais mini rankinį. Sportinio veiksmo tikrai netruks – sportuos riedutininkai, jėgas išbandys girų kilnotojai, vyks šachmatų turnyras, įvairios estafetės. Visų sportinių rungčių laimėtojai bus apdovanoti šventės medaliais.

Organizatoriai džiaugiasi, kad sporto šventę savo dalyvavimu papuoš žymūs Lietuvos sportininkai: krepšininkas Paulius Jankūnas, Seimo narė, Lietuvos šachmatininkė Viktorija Čmilytė – Nielsen ir kiti.

Nei dideliems, nei mažiems, tądien dalyvausiantiems Varėnos sporto šventėje, nuobodžiauti neteks – čia vyks įvairiausi atrakcionai vaikams, bus galima taiklumą išbandyti strėlyčių mėtyme, dalyvauti tritaškio ar baudų metimo konkurse ir kt.

Puikiai pusdienį praleidę Varėnos miesto stadione ir dar pasinaudoję puikia proga pasimėgauti baseinu, patirsite nepakartojamų akimirkų ir neišdildomų įspūdžių!

Varėnos savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *