Kada bus sutvarkytas Pirmojo Alytaus kapinių kaimynystėje pūpsantis šiūkšlynas?

Dar 2013-ais metais pradėtas metalinių garažų nukėlimas ir teritorijos tvarkymas Pirmajame Alytuje, Klevų gatvėje, tebesitęsia iki šiol. Artimųjų kapus šalia esančiose kapinėse lankantys miestelėnai skėsčioja rankomis ir sako jau įpratę prie sąvartyną primenančio vaizdo, o aplinkinių namų gyventojai tikina pavargę vaikyti čia nuolat maišus šiukšlių, pilnas bagažines padangų ar net šunis atvežančius ir paliekančius niekdarius.

Tuo tarpu vos kelis kartus per metus čia aplankyti artimųjų kapų iš toliau atvykstantys stebisi vietos valdžios neūkiškumu, kaip milžiniškos krūvos šiukšlių tiek metų gali pūpsoti vidury miesto. Kam taip delsti ir eikvoti mokesčių mokėtojų pinigus, kai galima suorganizuoti vietos bendruomenės talką ir šiukšlių kalnų nebeliks per pusdienį.

Alytaus miesto savivaldybės administracijos Miesto ūkio skyriaus vedėja Palmira Raškauskienė tikina, kad ilgai striginėjęs projektas yra įsibėgėjęs ir viliasi, jog teritorija bus sutvarkyta dar iki vasaros pabaigos. „Viešųjų pirkimų konkursas įvykęs, laimėtojas yra ir teritorija tvarkoma tam tikrais etapais. Turėjome sumažinti tvarkomą plotą, nes praeitą pavasarį skelbtame konkurse taip ir neatsirado laimėtojas, kuris galėtų jį visą sutvarkyti“,- portalui dzukijosveidas.lt sakė P. Raškauskienė.

Galutinai sutvarkius teritoriją planuojama praplėsti Pirmojo Alytaus kapines maždaug keturiais hektarais, čia numatoma statyti ir kolumbariumą. Tik kada tiksliai tai bus padaryta prognozuoti išties sudėtinga, šio projekto įgyvendinimas nuo pat pradžių lydimas įvairių trukdžių.

Ingrida Surdokaitė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *