Olimpinėje dienoje – menininko R.Gatavecko kūrybinis žaidimas

Birželio 3 dieną Alytuje vyksiančios Olimpinės dienos žiūrovus džiugins ne tik intensyvi sportinė, bet ir įvairiapusiška kultūrinė programa. Šventės dalyviai galės stebėti nemokamą „Lilo ir Innomine“ grupės koncertą bei patys sudalyvauti įvairiose kūrybinėse veiklose. Viena jų – žinomo jaunosios kartos Lietuvos tapytojo, alytiškioRemigijaus Gatavecko vedamas meninis žaidimas, kuriame kelios komandos bendromis pastangomis sukurs triptiką, simbolizuosiantį vieną pagrindinių olimpinių vertybių –draugystę.

Meninis žaidimas apjungs dvi sritis – tapybą ir sportą. Jo metu skirtingos komandos, mėtydamos teptukus į drobę ir jais besidalindamos, bandys pasiekti vieną tikslą – išgauti tam tikrą spalvą. Pavyzdžiui, vienai komandai palikus ant drobės geltoną žymę, o kitai komandai pasistengus su mėlynu teptuku pataikyti į tą pačią vietą, drobė nusidažys žaliai. Komandos pasieks bendrą tikslą ir susivienys, susidraugaus.

Šiuo projektu R. Gataveckas nori atskleisti draugystės, dalijimosi džiaugsmą. Dalyvis, pataikęs teptuku į reikiamą spalvą, taip pat galės parašyti miestui savo linkėjimą. Olimpinės dienos ambasadoriumi sutikęs tapti R. Gataveckas teigia, kad jam smagu pristatyti savo miestą, garsinti jo vardą.

Neretai visuomenė menininkus įsivaizduoja kaip bohemiškas, trapias asmenybes, nutolusius nuo sporto per šviesmečius. Tačiau Remigijus Gataveckas iškart paneigia tokį mitą: „Mano santykis su sportu yra labai glaudus, esu išbandęs daugybę įvairiausių sporto šakų – futbolą, tinklinį, krepšinį, badmintoną, stalo tenisą, bėgimą. Puikiai sekėsi bėgti ilgas distancijas, aštuntoje klasėje esu sumušęs mokyklos rekordą. Dešimt metų šokau breiką, esu iškovojęs įvairių titulų“.

Olimpinės dienos metu menininkas ketina pasinaudoti proga ir pats išbandyti kai kurias rungtis: „Žinau, kad įvairios sporto šakos bus pristatomos šventės metu, o man visada įdomu išmėginti kažką naujo. Kaip man tuo metu šaus, taip ir įsitrauksiu“.

R. Gataveckaslabiausiai žinomas dėl savo bendrų projektų su broliu Algirdu. Žinomi menininkai jau nuo mažens stebino savo aktyvumu ir kūrybingumu – Alytaus vaikų namuose užaugę dvyniai nuo mažens šoko breiką ir laimėdavo gatvės šokių čempionatus, vėliau tapo vienais matomiausių jaunosios kartos Lietuvos menininkų. Dabar jie ir patys rūpinasi bei padeda likimo nuskriaustiems vaikams, dalyvaudami įvairiuose socialiniuose projektuose.

Olimpinę dieną transliuos TV3 televizija – matysite trumpas transliacijas iš Alytaus visą dieną ir specialią laidą 19.30 val.

 

LTOK informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *