Informacinis turas po Lazdijų kraštą

Prasidėjus šiltajam turizmo sezonui „Turizmo informacinio centro“ darbuotojai pakvietė Lietuvos gidus bei kelionių agentūrų atstovus apsilankyti Lazdijų rajone. Gegužės 4 d. informacinio turo metu Lazdijų rajoną aplankė svečiai iš Vilniaus, Kauno, Marijampolės, Alytaus ir Druskininkų.

Lazdijų mieste svečiai susipažino su miesto istorija ir pavadinimo kilme, o Lazdijų krašto muziejuje – su žymių Lazdijų žmonių Motiejaus Gustaičio ir Salomėjos Nėries gyvenimais bei gavo progą išbandyti muziejaus siūlomas edukacines programas. Gidai ir kelionių agentūrų atstovai apsilankė Lietuvos – Lenkijos pasienyje esančiame „Lazdijų turizmo informaciniame centre“. Čia jiems buvo pristatyta centro veikla, leidiniai bei teikiamos paslaugos.

Rudaminos tradicinių amatų centre informacinio turo dalyviai domėjosi amatininkų darbais, audimo ir keramikos darbų subtilybėmis. Svečiai nepraleido progos užlipti į Rudaminos piliakalnio viršūnę ir pasiklausyti legendos apie karaliaus Mindaugo karūnavimą. Per pietus turo dalyviai vaišinosi Irenos Pyplienės pagamintais sertifikuotais dzūkiškais produktais – dzūkiškomis bandomis bei dzūkiška grybų sriuba.

Veisiejuose gidai ir kelionių agentūrų atstovai vaikščiojo po istorinį Veisiejų miesto centrą, apžiūrėjo Veisiejų dvaro fligelio ekspoziciją. Dzūkijos katedra vadinamoje Veisiejų Šv. Jurgio bažnyčioje svečiai buvo supažindinti su bažnyčios istorija, apžiūrėjo bažnyčioje esančias skulptūras, paveikslus, stacijas, buvo nusileidę į bažnyčios rūsyje įrengtą fundatorių kunigaikščių M. ir T. Oginskių kriptą.

Metelių apylinkėse turo dalyviai apsilankė Švč. Mergelės Marijos Rožinio Karalienės diecezinėje kryžių šventovėje, išgirdo legendų apie šią vietą.

Metelių regioniniame parke Turizmo informacinio centro svečiai apžiūrėjo lankytojų centro ekspoziciją, išklausė regioninio parko specialistų paruoštą pristatymą. Vizitą Lazdijų krašte Lietuvos gidai ir turizmo agentūrų atstovai baigė prie Metelių regioninio parko apžvalgos bokšto. Nuo 15 metrų aukščio bokšto viršūnės svečiai grožėjosi Metelio ir Dusios ežerų, dalies Metelių gyvenvietės, paukščiams svarbios Kemsinės pievos bei Papėčių piliakalnio vaizdais.

Informacinio turo dalyvius sužavėjo Lazdijų kraštas ir jie pažadėjo grįžti čia kartu su savo klientais.

Lazdijų turizmo informacinio centro informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *