Druskininkų K. Dineikos sveikatingumo parke – sūpynės neįgaliesiems

Nuo šiol supimosi džiaugsmą galės patirti visi judėjimo negalią turintys druskininkiečiai ir kurorto svečiai. Šiandien Druskininkų Karolio Dineikos sveikatingumo parke pradėjo veikti sūpynės, skirtos judėjimo negalią turintiems žmonėms. Sūpynės įrengtos šalia parke esančios vaikų žaidimų erdvės, jų įrengimą finansavo Druskininkų savivaldybė. Druskininkų savivaldybės meras Ričardas Malinauskas, sveikindamas visus susirinkusiuosius, akcentavo, kad visiems turi būti sudaryto vienodos sąlygos naudotis Druskininkų pramogomis, infrastruktūra ir grožėtis gamta. „Visada įsiklausome į judėjimo negalią turinčių žmonių poreikius. Bendradarbiavimo dėka šiandien džiaugiamės puikiais rezultatais: ir vandens parkas, ir slidinėjimo trasos, ir Ilgio ežero pakrantė, ir Lynų kelias, ir mieste esantys objektai, pėsčiųjų takai pritaikyti žmonėms su negalia. Druskininkai – neįgaliesiems draugiškas kurortas. O šios sūpynės šauniai papildė neįgaliesiems pritaikytą infrastruktūrą“,  – džiaugėsi meras R. Malinauskas.

 

Šventinio renginio metu netrūko norinčiųjų išbandyti smagią pramogą. Savo įspūdžiais pasidalino viena pirmųjų sūpynes išbandžiusi Emilija Miliauskaitė: „Iš pradžių šiek tiek baisu, bet paskui labai smagus adrenalinas užvaldo, ir norisi kilti vis aukščiau. Anksčiau supdavausi ant paprastų sūpynių, bet jos nebuvo patogios, dabar daug patogiau. Manau, kad šia pramoga naudosis ne tik druskininkiečiai, bet ir svečiai iš Lietuvos ir užsienio“,  – savo mintimis pasidalino Emilija.

Dviejų metrų pločio sūpynės pagamintos Prancūzijoje. Jas Paslaugų ūkio specialistai įrengė patogioje vietoje, šalia K. Dineikos sveikatingumo parke esančios vaikų žaidimų erdvės. Sūpynėse sukonstruota speciali įvažiavimo rampa, kuri pakeliama ir saugiai užfiksuojama. Įrengti uždaromi varteliai, svirtis ir mechanizmas, suteiksiantis galimybę išsisupti bei sustoti be aplinkinių pagalbos.

„Džiaugiuosi, kad neįgaliesiems skirtos sūpynės įrengtos būtent šiame parke, kuriame tiek daug pramogų. Dėkoju savivaldybei ir tikiuosi, kad ateityje įgyvendinsime dar daug tokių gražių iniciatyvų“,  – sakė Socialinių paslaugų centro direktorė Asta Aleksienė.

Primename, kad Druskininkų savivaldybėje jau įgyvendintas ne vienas projektas, skirtas judėjimo negalią turintiems žmonėms, o infrastruktūra kuriama ir atnaujinama taip, kad atitiktų žmonių, turinčių judėjimo negalią, poreikius. Prie visų Druskininkų savivaldybėje esančių švietimo įstaigų įrengti pandusai, viešojo transporto infrastuktūra taip pat pritaikyta žmonėms, turintiems judėjimo negalią  Visa viešoji miesto infrastruktūra, šaligatviai, perėjos, tilteliai pritaikyti negalią turintiems žmonėms, jų vasaros poilsiui pritaikytas ir Ilgio ežero paplūdimys. Pramogas neįgaliems klientams siūlo ir Vandens parkas, kuriame įrengtas keltuvas į baseiną bei nupirktas specialus karščiui atsparus pramogoms pirtyje pritaikytas neįgaliojo vežimėlis bei  „Snow Arena“, įsigijusi specialias monoslides. Unikalus projektas Lynų kelias taip pat pritaikytas turintiesiems. judėjimo negalią. Jiems pritaikyta ir kurorte esančių muziejų, parkų, kavinių bei viešbučių infrastruktūra.

 

Druskininkų savivaldybės informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *