Apdovanota laišką rašiusi Vidzgirio pagrindinės mokyklos mokinė

Gegužės 5 d., spaudos atgavimo, kalbos ir knygos dienos išvakarėse, Vilniuje, Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijoje, buvo apdovanoti 46-ojo tarptautinio jaunimo epistolinio rašinio konkurso nacionalinio etapo nugalėtojai. Konkursą organizavo AB Lietuvos paštas kartu su Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centru. Konkurso partneriai − Susisiekimo bei Švietimo ir mokslo ministerijos.

Šiais metais tarptautinio jaunimo epistolinio rašinio konkurso tema: „Įsivaizduok, kad esi naujojo Jungtinių Tautų generalinio sekretoriaus patarėjas(-a). Kokią pasaulinę problemą patartum jam spręsti pirmiausia ir kaip? Konkurse dalyvavo apie pusantro milijono moksleivių iš viso pasaulio.

„Šiandien pasaulinės problemos yra kaip niekada aktualios. Pasaulyje be sienų labai svarbu kalbėti ir būti išgirstiems”, − sakė susisiekimo ministras Rokas Masiulis.

Džiugu, kad iš 10 nugalėtojų pagyrimo raštu ir atminimo dovanėlėmis buvo apdovanota ir Alytaus Vidzgirio pagrindinės mokyklos 7b klasės mokinė Kamilė Pempytė (parengė lietuvių kalbos mokytoja Milda Vilkelytė).

Buvo pasidžiaugta mokinių kūrybiškais rašiniais ir išskirtine galimybe prisiliesti prie pasaulio problemų rašant laiškus, kuriuose mokiniai pateikė pasiūlymų, kad žmonės turėtų vieni su kitais susikalbėti. Pasak Lietuvos pašto generalinės direktorės Linos Minderienės, „konkursui pateikti darbai stebino šalies moksleivių talentais ir drąsa dėstyti savo požiūrį į iššūkius, su kuriais globaliu mastu susiduria šiandieninė demokratija, žmogaus teisės ir saugumas”.

Po apdovanojimų apsilankėme Valstybės pažinimo centre. Čia išgirdome pasakojimą apie valstybės valdymą, piliečių teises ir pareigas, susipažinome su Prezidento rūmų istorija, aplankėme ekspozicijas ir parodas. Įdomu tai, kad valstybę stengėmės pažinti interaktyviai.

Džiaugiuosi Kamilės pasiekimais ir linkiu sėkmingo dalyvavimo kituose konkursuose.

Milda Vilkelytė, Vidzgirio pagrindinės mokyklos lietuvių kalbos mokytoja metodininkė

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *