Rytas su sveikuoliais – geros dienos pradžia

„Kiekvieną mielą dieną su Dievo pagalba aš keičiuosi į gera kūnu, siela bei dvasia ir to linkiu visiems žmonėms“. Ankstų rytą, šalia mažosios Dailidės ežerėlio, ši, taip vadinama sveikuolių mantra, kasdien skamba iš sveiką gyvenimo būdą puoselėjančių ir į vieną darnų ratą susivienijusių alytiškių lūpų. Alytaus sveikuolių klubas „RYŽTAS“ ir  Alytaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras kviečia alytiškius rytą pradėti mankšta, meditacija ir maudynėmis po atviru dangumi saulei tekant kiekvieną darbo dieną nuo 5.45 val. prie mažosios Dailidės ežerėlio.

Šie, jau kasdienybe tapę sveikos gyvensenos entuziastų ryto ritualai sulaiko nuo beprotiško skubėjimo, akimirką suteikia progą pabūti čia ir dabar, geranoriškai nusiteikusių žmonių draugijoje, be jokio melo, be beprotiškai skubančio pasaulio, darnoje su gamta ir savimi.

Grūdinimasis suteikia malonumą, dvasinį pakilimą, džiaugsmo ir atsinaujinusio kūno jausmą. Judėti ir grūdintis būtina, norint atrasti vidinę ramybę ir laisvę, o ne gyventi chaose. Ne veltui yra sakoma, kad jokie vaistai negali pakeisti judėjimo, bet judėjimas gali pakeisti vaistus.

Kiekvienas žmogus tiesiog privalo pasakyti sau: mano sveikata nepasirūpins niekas kitas, o tik aš pats. Todėl vieni kitus paragindami, pamokydami, įkvėpdami bei padrąsindami tvirtai ženkime sveikesnio gyvenimo link, kad sveikų ir laimingų žmonių ratas Dzūkijos sostinėje nepaliaujamai didėtų. Kviečiame visus alytiškius prisijungti prie mūsų šaunaus sveikuolių būrio ankstų rytą saulę pasitinkant prie mažosios Dailidės ežerėlio ir kiekvieną dieną savo kūną, sielą ir dvasią grūdinti, sotinti ir apvalyti vardan darnos savyje, šeimoje, bendruomenėje, valstybėje, visuomenėje ir visatoje, vardan meilės, tiesos ir gėrio.

Alytaus sveikuolių klubo „RYŽTAS“ vadovė

Jūratė Marčiulaitienė

 

Nuotraukos iš Alytaus sveikuolių klubo „RYŽTAS“archyvo

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *