Tarptautiniame turnyre Alytaus vandensvydininkai treti

Jau devintą kartą Alytaus sporto ir rekreacijos centro baseine vyko tradiciniu tapęs tarptautinis jaunių vandensvydžio turnyras „Alytus 2017″. Šiemet, balandžio 28-30 dienomis, turnyre dalyvavo šalys, kur vandensvydis tikrai populiarus: Slovakijos ir Baltarusijos klubų komandos, Lietuvos jaunių rinktinė, bei „ASRC-Dzūkijos vandenio” komanda.

Pirmame etape komandos sužaidė tarpusavyje rato sistema. Ketvirtą ir trečią vietą užėmusios ekipos mažajame finale veržėsi dėl turnyro bronzos medalių, o antrą ir pirmą vietą užėmusios kovojo dėl turnyro aukščiausios vietos. Visose turnyro rungtynėse vyko lygių varžovų dvikovos, nei vienai iš komandų nepavyko išvengti pralaimėjimo ir nei vienos rungtynės nesibaigė didesniu kaip keturių įvarčių skirtumu. Pirmame etape surinkusios po keturis taškus, dėl geresnio įmuštų ir praleistų įvarčių santykio, trys komandos pasiskirstė sekančia tvarka: Lietuvos jaunių rinktinė, Slovakijos vandensvydžio klubas PVK Vrutky, Minsko „SDUSHOR 4″, o ketvirta liko Alytaus komanda. Tačiau, Alytiškiams pavyko atsirevanšuoti žaidžiant mažajame finale sekmadienį, kuomet mūsų vandensvydininkai įveikė minskiečius rezultatu 10:7 ir iškovojo bronzos medalius. Po atkaklios kovos, rezultatu 13:10 įveikę Slovakus, turnyro taurę ir aukso medalius iškovojo Lietuvos jaunių rinktinė.

Kiekvienos komandos geriausiais žaidėjais pripažinti sportininkai buvo apdovanoti vertingais prizais. Alytaus komandoje geriausiu žaidėju pripažintas Jotvingių gimnazijos mokinys Lukas Baliulevičius, o Lietuvos jaunių rinktinėj geriausiojo prizu apdovanotas Alytaus Putinų gimnazijos mokinys Laurynas Šickus.

Turnyras suteikė galimybę mūsų miesto vandensvydininkams parungtyniauti su stipriomis komandomis, o Lietuvos jaunių rinktinei, treniruojamai kauniečio Rimvydo Šimansko ir alytiškio Tomo Vainikonio, tai buvo paskutinis turnyras prieš gegužės mėnesį Mančesteryje (Anglija) vyksiantį Europos jaunių vandensvydžio čempionato atrankos turnyrą.

 

ASRC informacija

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *