Lazdijiečių aisštoko komanda – tarptautinio turnyro nugalėtoja

Paskutinį balandžio savaitgalį Terespolio mieste (Lenkija) vyko tarptautinis aisštoko turnyras, kuriame dalyvavo penkiolika komandų iš Baltarusijos, Lenkijos, Rusijos, Suomijos, tarp kurių ir dvi komandos iš Lietuvos. Mūsų šaliai tradiciškai atstovavo Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijos mokiniai – U-16 ir U-19 amžiaus grupių vaikinų komandos. Finaliniuose žaidimuose puikiai kovojo ir tvirtą charakterį parodė U-19 komanda (Skirmantas Žukauskas, Justinas Buzas, Daumantas Jonuška, Domantas Žukauskas). Iš 7 mačų pasiekusi 5 pergales, vienas lygiąsias, ir tik vieną pralaimėjimą, ši lazdijiečių komanda tapo turnyro nugalėtoja, tuo nustebinusi tiek Rytų Europos aisštoko profesionalą Udo Reichenecker, tiek kitus žymiai vyresnius ir patyrusius komandų dalyvius.

Pirmą turnyro dieną vyko asmeninės taikinių varžybos ir komandinės varžybos pogrupiuose. Asmeninėse taiklumo varžybose geriausiai pasirodė Skirmantas Žukauskas iš vienos bandymų serijos surinkęs 117 taškų ir užėmęs 2 vietą. Domantas Žukauskas, surinkęs 96 taškus, užėmė 5 vietą. Iš viso asmeninėse varžybose dalyvavo 43 sportininkai. Komandinėse varžybose A pogrupyje nugalėjusi 4 komandas ir patyrusi tris pralaimėjimus vaikinų U-16 komanda (Ernestas Jonuška, Lukas Grubis, Egidijus Kazlauskas, Gytis Jonuška) iškovojo 4 vietą ir po finalinių žaidimų užėmė 8 vietą.

Lazdijiečių aisštoko komanda ir jos treneris Žilvinas Eidukaitis dėkoja Lazdijų Motiejaus Gustaičio gimnazijai ir Lazdijų rajono savivaldybei, kurios parėmė komandą ir skyrė transportą vykti į turnyrą.

Lazdijų r. sav. ir Lazdijų M. Gustaičio gimnaz. inf.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *